Миков: АБВ или не е лява, или иска власт на всяка цена

OFFNews 19 октомври 2014 в 21:48 1695 5

Михаил Миков

Резултатът от преговорите между ГЕРБ и АБВ показва, че АБВ или не е лява коалиция, или че за тях принципите в политиката могат да се пренебрегнат в името на участие във властта.

Това написа лидерът на БСП Михаил Миков във Facebook.

“Постигнато е принципно съгласие по 14 от общо 18 от приоритетите за управление на ГЕРБ. ГЕРБ заявяват задоволството си, а Коалиция АБВ - надеждата си за т. нар. "голяма коалиция". Всичко това потвърждава онова, което от няколко месеца твърдя. Не е възможно една партия, която претендира да е лява, да има принципно съответствие по 14 от 18 точки от една подчертано дясна управленска програма, каквато е тази на ГЕРБ", подчерта Миков.

На този фон звучи странно и не особено логично претенцията на АБВ за това да бъде социален коректив, категоричен е Миков.

След срещата с ГЕРБ АБВ може да бъде коректив само по онези 4 точки, по които няма пълно съгласие с ГЕРБ, подчерта лидерът на БСП.

събирането на леви и десни формации върху платформата на десницата ще остави надеждите на много български граждани излъгани. Долавям странни съвпадения и повтаряне на тази теза на АБВ и в обилните медийни изяви на някои популярни членове на БСП, неангажиращи официалната позиция на партията, коментира Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови