Методи Андреев: Лазаров и Писанчев трябва да си подадат оставката

Ивайло Анев 16 февруари 2015 в 18:30 5419 13

Снимка БГНЕС/Николай Драганов

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев

"Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев трябва да си подадат оставката".

Това каза в интервю пред bTV депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

Позицията му е коренно противоположна на тази на премиера Бойко Борисов, който обяви, че двамата работят добре и не трябва да има размествания в службите.

„Най-голямото и компрометиращо обстоятелство за това управление би било ако тези хора останат на своите постове. Не мога да говоря по друг начин, защото бях един от хората, които протестираха по площадите. Не мога да приема факта, че се говори за оставане на такива личности на тези постове, защото те бяха назначени по времето, когато групировката „Кой” беше най-силна”, обясни Андреев.

"Писанчев и Светлозар Лазаров трябва да си подадат оставката заради разработката "Червеи". Абсурдно и невъзможно е след ясно заявеното мнение на обществото оставането на тези две персони на въпросните служби нямат право да останат там. Нагледахме се на политически назначения на тези постове", категоричен беше Андреев.

Той обясни, че с ветропоказатели, както депутатът определи двамата началници, не може да се прави реформа.

„Реформата се прави от смели и чисти хора, които работят за държавата, а не за корпоративни интереси. В държавата ни има съмнения за такава дейност по отношение на Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев”, заяви Методи Андреев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!