Методи Андреев: ДПС е агентурното име на ДС

Ива Оприкова 05 февруари 2015 в 11:00 8088 7

Възродителният процес е едно голямо престъпление, а ДПС като политическа сила най-малко имат право да искат промяна в закона за гражданската регистрация, обяви в ефира на Нова телевизия бившият председател на Комисията по досиетата и настоящ депутат от Реформаторския блок Методи Андреев.

Защо сега решиха да заличат българските имена на починалите етнически турци от регистрите? Тази промяна трябваше да се случи в началото на демокрацията. ДПС управляваше години наред с наследниците на БКП, но не поиска нов закон, припомни депутатът.

"Името ДПС е агентурното име на ДС, която монополизира този вот, за да управлява", каза още Андреев и поясни, че през годините правата на етническите турци в България са защитавани от агенти и сътрудници на ДС на висоо ниво.

"Аген Сава, както е известен почетния председател на ДПС Ахмед Доган като сътрудник на ДС е получил над 9 хил. лева, за подаръци и ресторанти. Докато съгражданите му са били бити и репресирани той информира службите. Агент Павел или настоящият председател на движението също е работил в полза на ДС", обяви Андреев и попита къде е морала на партийните лидери на движението.

За обезвъзмездяване на българските турци от Възродителния процес вече се води дело в Страсбург. ДПС винаги си намират подходящия съдия, като им трябва, но за това дело не намериха, та го води неправителствена организация на българските турци и сега България ще загуби в Страсбург, посочи Андреев.

ДПС е партията на българската олигархия, на българската корупция, каза Андреев. Трябва да се отрежат всички финансови канали, по които текат далавераджийските им пари, настоя той.

90% от реториката в парламента беше емоционална, oбяви от своя страна депутатът от ДПС Янко Янков.

Законопроектът, който движението предлага  е съвсем скромен и е предизборен ангажимент към избирателите. Българските имена вече са заличени от регистрите и вече не са в употреба. А за мъртвите, техните наследници ще имат възможност да го направят като подадат молба”, поясни идеята на закона Янков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews