Методи Андреев: Щом Интерпол издирва Сертов, значи е в чужбина

ОFFNews 10 декември 2014 в 19:12 7548 4

Методи Андреев

Защо Интерпол ще издирва бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, ако той не е в чужбина. Явно българските служби имат информация, че той е напуснал държавата или е бил принуден да напусне. Това заяви бившият шеф на Комисията по досиетата и депутат от ГЕРБ Методи Андреев в ефира на Би Ти Ви.

"За да се търси човек от Интерпол, това трябва да е поискано от нашите служби, които да са сигурни, че лицето не се намира на територията на страната", обясни той.

"Петко Сертов е бил в тежък конфликт с хората на ДПС в ДАНС заради корупционни практики", подчерта Андреев.

Той обясни, че през последните дни е обсъдил с колегата си от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов да поискат информация за мистериозното по думите му дело „Лиани”.

"В това дело става въпрос за разследване на тежка политическа корупция по времето на тройната коалиция, с министър председател Сергей Станишев", обясни Андреев.

Той допълни, че според него това е доказателство, че Петко Сертов не е одобрявал политиката, водена от Станишев, за прекалено допускане на хора от ДПС във високите етажи на властта.

Според Андреев Сертов съвестно е водел разследването по дело "Лиани" за апартамент на „Позитано”, превърнат в блиндирана каса на ДПС с пари, които се стичат от различните институции.

По думите му обаче преди акцията да бъде осъществена „едни много важни хора са съобщили на други важни хора” за разследването. Така на следващия ден операцията се е провалила, защото при влизането в апартамента той се е оказал празен.

„Службите са си свършили работата”, подчерта Методи Андреев.

Той припомни, че малко след акцията е последвало самоубийството на шефа на политическия кабинет на Ахмед Доган Ахмед Емин.

Депутатът намекна също така, че Петко Сертов през последните месеци е работел по „Южен поток”.

Андреев заяви, че случаят „Сертов” показва колко „немощни са службите и е объркана държавата ни”.

Всякакви мистерии могат да се случат, за да дестабилизират българското управление, обясни той, като допълни, че изключва един толкова "образован и деликатен човек" да е прибягнал до самоубийство. 

Методи Андреев подкрепи предложението на министъра на правосъдието съдии да не членуват в масонски ложи и ловни дружинки, като подчерта, че те са незаконни организации, в които се решава съдбата на цели сектори от икономиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!