Методи Андреев получил плик с откъси от агентурното досие на Местан

OFFNews 07 февруари 2015 в 10:07 9109 8

Снимка БГНЕС/Николай Драганов

Методи Андреев

В петък вечерта депутатът от ГЕРБ Методи Андреев е получил плик с формат А-4, в който имало откъси от досието на агент Павел - агентурното име на лидера на ДПС Лютви Местан.

"Това, което получих, ще предам на главния прокурор като сигнал. Нека да се справи с хората, които притежават такъв тип информация. Това е център, който действа необезпокояван от години.

Да кажат от прокуратурата дали са истински тези материали. Ще ги дам и на Комисията по досиетата - те да кажат дали са автентични документите. Няма да стана говорител на хора, които правят такива провокации.

Писмото съдържа компроматни материали. Наричам ги така, тъй като те не са изнесени официално", заяви Андреев", коментира Андреев пред Нова телевизия.

Андреев е решил вчера, че и други депутати са получили подобен плик, но после се оказало, че само до него е изпратен.

Методи Андреев е бивш председател на Комисията по досиетата. "Името ДПС е агентурното име на ДС", обяви преди дни депутатът.

В края на миналата година лидерът на ДПС обяви пред Нова телевизия, че никога не е писал и ред за службите на тоталитарна България.

В архивите е открито само негово картонче, но досие няма. Твърди се, че ако има, то то не е унищожено, а е изчезнало. 

"Бивши служители на ДС с научни титли са в основата на скандала с пуснатия плик с части от досието на Лютви Местан. Въпросните представители на академичната общност са близки до ДПС и с акцията целят да дискредитират народния представител от ГЕРБ Методи Андреев", коментира за "Фрог нюз" депутат, пожелал анонимност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови