Местан: Реформаторите споделят езика на омразата, да ги наричаме деформатори

OFFNews 16 май 2015 в 20:36 3533 8

„Езикът на омразата вече се споделя от така наречените системни партии. Аз трудно различавам говоренето от трибуната на Патриотичния фронт и на така наречения Реформаторски блок, сред които виждам и някои бивши кадри на ДПС".

Това заяви председателят ДПС Лютви Местан по време на традиционния събор по повод годишнината от Възродителния процес, който се провежда в местността Демир баба теке край Исперих.

Той заяви, че Реформаторският блок (РБ) му изглеждат лика-прилика с Патриотичен фронт и дори "в някои отношения ги надминават".

"Аз не знам, дълбоко се съмнявам дали те имат капацитет да реформират страната, но едно е сигурно - вече са на път да деформират не само дясното, но и демокрацията. По-правилно е да ги наричаме деформатори на демократичните ценности на страната и не заслужават друга оценка, защото се прегърнаха с ултра-националистите и фашистите в България", заяви Мескан по повод РБ.

По време на днешното събитие лидерът на ДПС отново се обяви срещу евентуалните предложения за законови промени, които предвиждат ефективна присъда за предизборна агитация на майчин език.

“Не се боим от несправедливия закон, боим се и почитаме справедливия закон. Затова дори да приемат този закон, ние имaме огромната маса, огрoмната армия от толерантни избиратели, които ще победят злото със своята любов", каза още Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови