След палежа на буса и Миков заговори за език на омразата и нестабилност на властта

ОFFNews 07 март 2015 в 15:43 4890 13

"Очевидно е, че някои хора не изпитват страх от закона. Такива сигнали не дават сериозни основания да вярваме, че държавата печели борбата с престъпността."

Това коментира във Фейсбук председателят на БСП Михаил Миков по повод запаления снощи бус на ДПС.  

"Подриването на авторитета на институциите и устоите на многопартийната демокрация, езикът на омразата и линиите на разделение, прокарани в обществото ни напоследък, дават дълбоки отражения", обяви още Миков.

Той призова всички политици да отрекат такъв тип явления и подчерта, че според него случилото се е сиганал, че твърденията за повече стабилност "не почиват на факти".

Ето какво написа лидерът на БСП в социалната мрежа:    

"Снощи в центъра на София отново е станало престъпление. Умишлено е подпален бус на ДПС пред централата на партията. За щастие няма нито жертви, нито пострадали. Мисля, че този акт означава поне няколко неща. Очевидно е, че някои хора не изпитват страх от закона. Такива сигнали не дават сериозни основания да вярваме, че държавата печели борбата с престъпността. Очевидно е и това, че подриването на авторитета на институциите и устоите на многопартийната демокрация, езикът на омразата и линиите на разделение, прокарани в обществото ни напоследък, дават дълбоки отражения. Вярвам, че демокрацията у нас е достатъчно устойчива да издържи на такива провокации, но също така знам колко важно е при всеки подобен инцидент държавата да заяви присъствието си и да изпълни задълженията си. И всички политици да отрекат такъв тип явления в нашата действителност. Оказва се, че твърденията за повече стабилност очевидно не почиват на фактите от действителността".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!