Местан: Изборите през май ще нормализират политиката

Елица Мартинова 07 януари 2014 в 08:45 2759 6

Лютви Местан

Снимка БГНЕС, Архив

Лютви Местан

„Майските избори, независимо какъв би бил резултатът, ще имат зарезултат нормализирането на политическия процес, защото ще покажат истинските политически нагласи.“

 

Това заяви пред bTV лидерът на ДПС Лютви Местан.

Попитан дали подкрепя искането за съставяне на нова Конституция, Местан посочи, че това е теза, която се застъпва предимно от хората, които настояват за нови парламентарни избори на всяка цена.

Фигурата на новата Конституция се явява като заместител на изчерпаните аргументи за предизвикване на предсрочни избори. Търсят се постоянни основания за предизвикване на нови избори“, изтъкна председателят на ДПС.

По думите му политическата обстановка в България в момента не позволява да се постигне необходимото съгласие между партиите, което е необходимата основа за създаването на нова Конституция.

„Тази изключително обострена политическа среда не е най-благоприятната за вземане на решение за ново ВНС и нова Конституция. Тя трябва да бъде предмет на много широко политическо съгласие, да не кажа и на консенсус. При тази остра политическа конфронтация да търсим решението на прболемите в нова Конституция не е уместно“, посочи Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови