Марешки също вкарва мажоритарния вот: Виждам, чувам, помирисвам страх!, каза той

Антония Чорева 15 юни 2017 в 14:02 4435 3

Снимка Сергей Антонов

Лидерът на Воля Веселин Марешки обяви от парламентарната трибуна, че партията му е подготвила свой законопроект за промяна в Изборния кодекс, която предвижда въвеждане на мажоритарна система.

"Внимавайте как ще гласувате днес, защото да не гласувате по друг начин след две седмици", каза Марешки по време на дебатите за мажоритарния законопроект на ГЕРБ. 

Неговият депутат Пламен Христов обясни, че Воля за разлика от ГЕРБ предвижда 31 многомандатни избирателни района, а не 240. "След седмица ще се внесе друг законопроект за изцяло мажоритарни избори, който няма тези недъзи и тогава ще трябва да обяснявате точно обратното", обърна се Марешки към всички депутати в зала, които се изказаха против мажоритарни избори. 

"Гледам чувам, помирисвам страх", каза още Марешки и обясни, че това е страхът в парламента да не се прием мажоритарната система и да се приеме волята на народа. 

"Тогава ще видим кой има тежест в обществото. Искате ли заедно да излезем в центъра на Варна да видим дали някой различава депутатите, избрани от Варна", предложи Веселин Марешки. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

15.06 2017 в 14:36

Ама че неприятна личност. Като му мирише, нека вземе на първо място мерки относно личната си хигиена - здравна, и най-вече морална.

42249

1

Denis Rizanov

15.06 2017 в 14:14

:))))
Абе аз казах ли ли бе?
The show must go on!
Само искам да ви припомня тънко, че веско каза нещо много важно - не искат герп. Щото ако искаха дори да продадат сградата на НС, щяха да намерят мнозинство!
След този на веско вероятно ще има още един.
 
X

Да помогнем на украинските деца!