Манолова на протестно автошествие срещу високите цени на горивата: Няма да плащаме по левче отгоре

OFFNews 26 септември 2022 в 12:10 787 0

протестно автошествие

Снимка Изправи се България

Протестно автошествие на Изправи се България

Екипът на Изправи се България организира и проведе протестно автошествие в София в неделя заради високите цени на горивата. 

Шествието стартира от централата на Лукойл, премина през “Триъгълника на властта”, площада пред Парламента, по бул. "Цариградско шосе" и бул. "Ал. Малинов" и накрая финишира пред Народното събрание с традиционно българско хоро.

Поводът за протестната акция са високите цени на горивата и спекулативно завишената цена с 1 лв. върху бензина и дизела. Част от кампанията „Антиспекула“ на формацията е въвеждане на таван на цените на горивата – до 2.50 лв. за литър

„Това автошествие нямаше да бъде необходимо, ако корупцията в горивата не беше факт, нямаше да бъде необходимо, ако моделът Борисов не се беше превърнал в модела Василев и Петков“, каза лидерът на Изправи се България Мая Манолова.

„Нямаше да е необходимо да правим това шествие, ако промяната не се беше превърнала в подмяна и не беше подредила своите приятелски фирми във веригите за доставки, така бензинът скочи над 3 лева“, допълни тя по време на протеста.

В шествието на Изправи се България се включи и карикатурния образ, който от формацията използваха в предходните кампании “Тулупчо”, който показваше чекмеджето си, пълно с пачки евро и носеше куклите “Кирчо и Кокорчо”, за да покаже, че порочните модели в управлението не са разградени, а се повтаряха и от кабинета на “промяната”.

В шествието взеха участие десетки автомобили, като немалка част от тях се включваха поетапно по време на пътуването.

Парламентарни избори 2022. Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови