Манолова: Ако се стигне до трети мандат, трябва да го получи протестна партия

Президентът към "Изправи се! Мутри вън!": Вие вляхте в парламента нова енергия, страст и това е добре

Юлиуш Висожински 19 април 2021 в 16:49 5356 0

Снимка facebook.com/President.bg

Евентуалното връчване на третия мандат е слабо вероятно да бъде насочено към нашата парламентарна група, предвид факта, че ние разполагаме с 14 депутати. Но смятаме, че третият мандат също би бил възможност за осигуряване на взаимодействие на партиите на промяната - за реализиране на принципа "Съединението прави силата" през формациите на протеста. 

Това заяви председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова по време на срещата с президента Румен Радев.

Ако се стигне до трети мандат, е по-добре той да бъде връчен на "формация, която представлява промяната", за да има и "кабинет на промяната", отбеляза Манолова.  

Няма да подкрепяме правителство на ГЕРБ. Бихме подкрепили кабинет с участието на "Има такъв народ" и Демократична България, категорични са от "Изправи се! Мутри вън!".

Вие вляхте в парламента нова енергия, страст и това е добре, защото дебатът трябва да се води, където му е мястото - в българския парламент, обърна се Радев към Манолова, Татяна Дончева и Николай Хаджигенов.

Вашето присъствие на тези консултации е изключително важно, защото във ваше лице една голяма част от българите, търсещи по-силна социална защита и справедливост, намериха своето представителство в парламента, каза още президентът.

Мая Манолова отбеляза, че приоритетите на парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ са в 4 основни посоки: умело управление на паднемичната криза; незабавна икономическа подкрепа за бизнеса, домакинствата, уязвимите групи; съдебна реформа и промяна в изборните правила; стабилен кабинет, който работи за обикновените граждани и може да върне доверието в институциите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови