Quantcast

Манолов: Обидно е да има пари за разни крадци, но не и за пенсионерите

ОFFNews Последна промяна на 15 ноември 2014 в 10:50 10045 18

Димитър Манолов

"На фона на раздаването с лека ръка на милиарди, за да оправяш грешките на сульо и пульо и разни крадци, но да кажеш, че няма пари за пенсионерите, звучи обидно към хората”, каза зам.-председателят на КТ "Подкрепа" пред Нова ТВ. 

„Пенсиите не са работа на министрите, а на експертите. Ивайло Калфин не е експерт по пенсиите”, допълни Манолов.

"Икономистите са хора, които влизат да следват с география и числата малко им бягат. В цялата тази история с пенсионната реформа беше натоварено цяло едно поколение. На фона на тази лекота, с която се раздават милиарда, тази тема за натоварване с пенсионни добавки е нелепа", категоричен беше синдикалистът.

Той припомни, че през 2011 година експертите са направили модел, който е бил много добре балансиран и приспособен към обществото. "След това Дянков направи всичко, което му беше на акъла, и нещата загинаха”.

„Истината е, че трябва да има подкрепа и солидарност в социалната система. Пътят тази година е да има допълнително социално подпомагане, въпреки тежката ситуация.”, от своя страна каза бившият социален министър и социален експерт Иван Нейков.

Според Нейков пред Ивайло Калфин няма верен ход.

"Коледни надбавки за пенсионерите трябва да има и ще има. В момента се играе на добро и лошо ченге - социалният министър Ивайло Калфин и финансовия Владислав Горанов", добави той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.11 2014 в 18:15

Тези драскачи по форумите само това могат,а когато стане дума за протест се наливат по кръчмите като говеда.Протестите не ги правят лидерите,а хората.Хората това е заспалия народ на който му се промива мозъка от подобни писаници.Все пак това важи до някъде за казионния КНСБ където лидерите им са платени чиновници за интервюта,а не истински синдикалисти

16.11 2014 в 12:58

Обидно е това че година и два месеца вие синдикатите си траехте когато същите тия крадци теглеха милиарди заеми замазаха пенсионерите с по петдесет лева коледни а останалите пари "незнайно" в кой джоб потънаха.На обран бостан плашила като вас не вършат никаква работа.

15.11 2014 в 23:02

Този и Тренчев си изкараха целия живот в леене на крокодилски сълзи за "бедните"и "онеправданите"! Така наречените "профсъюзи"-също като КТБ,не ги лови контрол и държава! Те са част от мафията,защото са се сраснали с работодателите! Плачат за ревизия!Затлъстели са като пиявици от кръвта и потта на работещите хора!!

15.11 2014 в 16:50

Пари има, спрете кражбите!!! Долни канибали...

15.11 2014 в 16:38

Обидно ми е , че държавата мисли за престъпници,за проститутки, за политици /все с буква п/ но за пенсионери и тези които чакат с нетърпение да се пенсионират не се мисли.Защо питам аз ,която 40 години към работила и редовно съм си плащала осигуровки , данъци и всичко което държавата иска сега ,да не мога да се пенсионирам ,защото не ми стигат годините , а тези които държавата поемаше и данъци и осигуровки ще се пенсионират едва ли не на тийнежарски години за тях няма размразяване на възрастта ,какво са по различни от нас от трета категория ,по достойни ли са, повече обичат родината ,помислете еднакво за всички които сме население на една и съща държава- Не си помислихте ,че младите не останаха, нали и вашите деца учат и живеят в чужбина, не помислихте ли ,че господ ви гледа, че и вие днес сте нависоко , но утре може да сте паднали , не увеличавайте годините за пенсиониране, нека младите да работят тук , а тези коита им предстоят нека се пенсионират - Народа вече няма да търпи помнете

15.11 2014 в 15:53

Обидно е 5 месеца само за ктб да се говори и никой да не спомене, че банката отговаряща за надзора допуснала източване прави ревизия замитайки следи и сега пак тя ще търси парите. Жалка работа. Толкова ли няма един човек да се сети, че 1 и 1 прави 2?

15.11 2014 в 15:33

При всичките мо меко казани резерви към Подкрепа не мога да не се съглася с това изказване.

15.11 2014 в 14:57

Какво ще гледаш сеир бе, професор Балканоглу, аз като остарея, ти отдавна ще си при червеите. И не знам защо, но в лошите капиталистически държави пенсионерите си живеят прилично и даже пътуват много на старини, когато вече имат свободното време за това. А в съветския блок по 100 евро пенсия им се вижда много. Нещо да кажеш като контра-аргумент, посерко? Или ще чакаш ибрика Сидероглу да ти оправи живота?

15.11 2014 в 14:27

ххх, не ти ли е обидно, че си изсран от гъз, лайно такова! нали щеше да мачкаш с джип рокерите бе, фъшкия страхлива!