Манолов: Обидно е да има пари за разни крадци, но не и за пенсионерите

ОFFNews 15 ноември 2014 в 10:50 10774 18

Димитър Манолов

"На фона на раздаването с лека ръка на милиарди, за да оправяш грешките на сульо и пульо и разни крадци, но да кажеш, че няма пари за пенсионерите, звучи обидно към хората”, каза зам.-председателят на КТ "Подкрепа" пред Нова ТВ. 

„Пенсиите не са работа на министрите, а на експертите. Ивайло Калфин не е експерт по пенсиите”, допълни Манолов.

"Икономистите са хора, които влизат да следват с география и числата малко им бягат. В цялата тази история с пенсионната реформа беше натоварено цяло едно поколение. На фона на тази лекота, с която се раздават милиарда, тази тема за натоварване с пенсионни добавки е нелепа", категоричен беше синдикалистът.

Той припомни, че през 2011 година експертите са направили модел, който е бил много добре балансиран и приспособен към обществото. "След това Дянков направи всичко, което му беше на акъла, и нещата загинаха”.

„Истината е, че трябва да има подкрепа и солидарност в социалната система. Пътят тази година е да има допълнително социално подпомагане, въпреки тежката ситуация.”, от своя страна каза бившият социален министър и социален експерт Иван Нейков.

Според Нейков пред Ивайло Калфин няма верен ход.

"Коледни надбавки за пенсионерите трябва да има и ще има. В момента се играе на добро и лошо ченге - социалният министър Ивайло Калфин и финансовия Владислав Горанов", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!