Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Мангъров цепи АБВ. Вместо да се коалира с близки по идеи формации, партията се поставила в изолация

OFFNews 16 февруари 2021 в 09:58 3172 0

Поставянето на доц. Атанас Мангъров начело на варненската листа на АБВ за предстоящия парламентарен вот и намеците на създателя на формацията Георги Първанов, че този акт не е добро решение, стана причина за разпад в партията.

Областният председател на АБВ в Пазарджик Атанас Шопов напусна формацията в знак на несъгласие с действията на националното ръководство.

На фейсбук страницата си Шопов обясни, че не приема политика, основана на безпринципност и безидейност. Намерение за напускане на АБВ заявиха и от общинската структура на партията.

"Не приемам и не разбирам позицията на създателя на партия АБВ срещу номинацията на един достоен човек – доцент, лекар, инфекционист, начело на листите на партията. Както не приемам и всякакви решения, релевантни на политика на безпринципност или безидейност", пише Шопов в социалната мрежа.

Той допълва, че решението му е осъзнато и е взето след дълбок анализ на процесите в АБВ. "Не политиката трябва да променя хората, а ние, хората, политици или не, сме длъжни да я променяме в такава посока, че тя наистина да служи на гражданите. За да градим своето настояще и бъдещето на собствените ни деца", казва той. 

Членове на АБВ са настоявали партията да иде на вота в коалиция с други близки по идеи формации. Вместо това, АБВ се е поставила в изолация.

Предстои избор на нов областен председател на АБВ-Пазарджик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!