Мая Манолова с прочувствено писмо до депутатите за социалната политика

Николаос Цитиридис 01 декември 2017 в 11:34 5824 0

"Днес занесох в парламентарните групи по едно писмо - прочувствено и гневно - в пореден опит да привлека вниманието им върху една ужасна несправедливост, която депутатите от социалната комисия извършиха през тази седмица", каза пред журналисти в Народното събрание омбудсманът Мая Манолова.

Поводът за писмото е отказът на депутатите от социалната комисия да приемат промени в Кодекса на труда, предложени от нея, с които служители на фалирали фирми и предприятия да могат по-лесно и сигурно да си получат неизплатените възнаграждения.

Заседанието на комисията бе тази седмица, а след отказа на депутатите да приемат това предложение, Манолова почти се разплака.

"Абсолютно бездушие", бяха думите ѝ пред журналисти тогава.

"Не става думи за емоции, става дума за справедливо отношение към хората, които са си заработили заплатите. С едно гласуване депутатите могат да им дадат възможност да си получат парите или да отнемат тази възможност", каза омбудсманът.

Още след заседанието на комисията социалният министър Бисер Петков каза, че за подобна промяна в Главната инспекция по труда нямат нито времето, нито парите, нито обучените кадри. Отговорът на Манолова:

"Видиш ли, 6 месеца им трябвало за подготовка. Елементарно е, имат си юристите."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!