Мая Манолова: Никой няма да говори повече с 'Има такъв народ'

"ГЕРБ и "Има такъв народ" са като ансамбъл по синхронно плуване"

Ружа Райчева Последна промяна на 07 септември 2021 в 11:59 28517 2

ГЕРБ и "Има такъв народ" са като ансамбъл по синхронно плуване. Очевидно с ИТН повече няма да има комуникация от нито една парламентарна група, заяви председателят на парламентарната група на "Изправи се, България! Ние Идваме" Мая Манолова в кулоарите на парламента. 

Думите ѝ са в коментар на скандала с Татяна Дончева и Радостин Василев (ИТН).

Вчера в предаването "Студио Х", водено от Тошко Йорданов по 7/8 TV, народният представител адв. Радостин Василев заяви, че депутатът от ИБГНИ Татяна Дончева е искала да разцепи ИТН и е злословила срещу членове на собствената си група, като изписана на листче "500 k".

Дончева отрече това. Тя каза, че разговори е имало, но не и опити за разцепване на групата и предложение за подкуп. Депутатката се зарече да съди източника на тази информация.

Мая Манолова отказа да коментира дали е знаела за въпросната среща между Дончева и Василев. По думите ѝ не е работа на парламентарната група да знае "кой с кого се среща в или извън парламента".

Според нея е показателно, че прокуратурата не се е самосезирала нито покрай скандалните снимки на спящия бивш премиер Борисов до шкафчето с парите, нито покрай 70-те милиона такса "спокойствие" в хазарта, а се е самосезирала по този казус. 

"Показателно е, че в момента, в който правната комисия се занимава със закриване на спецсъдилища и спецпрокуратурата, те се самосезираха срещу депутат, който е острието на искането да бъдат закрити тези структури", заяви Мая Манолова. 

По думите ѝ след "поредната интрига от страна на ИТН, парламентаризмът направо загреба дъното".

"Заради нас ли те три пъти не можаха да направят правителство? Кой е основният противник на "Има такъв народ", ние ли", попита Манолова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови