Кунева: Защо спряха НДСВ да влезе в ЕНП през 2001-ва?

OFFNews 29 юли 2014 в 22:29 6699 10

Оказва се, че има много личен елемент, когато трябва да се върви напред. Аз все още не мога да разбера защо през 2001 година НДСВ, което имаше типично център-дясно желание за правене на политика и такава политика направи всъщност и дори кандидатства в ЕНП, това желание беше спряно. Беше стопирано и то необяснимо за мен.

Това заяви пред БНТ лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева.

Има много хора и в дясно, които са примерно социални либерали или пък са икономически либерали. Както и обратното – има от европейските народни партии, които по отношение на човешки права, на икономика, са по-скоро в либералната част, уточни тя.

Искам да ви кажа, че много се радвам, че тези избори все пак завършиха с един депутат от Реформаторския блок. Радвам се, че бях водач на листа, която не допусна да стане жертва на партиен егоизъм. Да, аз осигурих това с факта, че нито аз, нито някой вместо мен агитираше публично за мен, както направи г-н Костов за г-н Малинов, каза Кунева.

Това не са коректни удари в политиката. Но мен, в последна сметка, не ме засяга, след като ние успяхме. Фатално щеше да бъде, ако ние нямахме нито един депутат или ако аз бях влязла и аз трябваше да търся спасение за следващия в листата - г-н Малинов, това щеше да бъде голямо изпитание. Аз поех листата на 2% подкрепа, завършихме на 6.5%. Искам да благодаря на всички, включително на тези, които гласуваха с преференция и за г-н Малинов, и за г-н Лукарски, и за нашия симпатичен колега Сергей Петков, който беше 10-10 в бюлетината, каза още лидерът на „Движение България на гражданите“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!