Кунева призова БСП да сложи край на коалицията си със Сидеров

OFFNews 11 януари 2014 в 14:19 2907 7

Меглена Кунева

Снимка Сергей Антонов

Меглена Кунева

Поведението на Волен Сидеров е абсурд и срам, от който политиците трябва да се разграничат веднага, а не да го правят коалиционен партньор. Партиите от Реформаторския блок настояваме за оставка на правителството и да се сложи край на тези ненормални „мъгливи“ отношения между БСП, ДПС и „Атака“, за да се върне нормалността. Това заяви лидерът на ДБГ Меглена Кунева в предаването „Тази събота“ по bTV.

Надявам се здравият разум да заговори и да се направят избори две в едно, в момента парламентът губи ценно време, каза Кунева.

На въпрос за ГЕРБ тя отговори: да се придържаме здраво към думите - от нас думата коалиция по отношение на ГЕРБ не сте чули и няма смисъл да се манипулират хората по темата, категорична бе Кунева. Реформаторският блок предстои да се докаже на избори и ще се яви самостоятелно на тях. Не предвиждаме коалиция с никого друг, освен между партиите от самия Реформаторски блок, категорична бе Меглена Кунева.

Според нея, всички български граждани са видяли всякакви сътрудничества, когато ГЕРБ бяха на власт – и с „Атака“, и с РЗС, а сегашните управляващи също са с „Атака“. Спомняме си как и едни хора щяха щяха да уволняват Бойко Борисов например, допълни тя и добави, че от РБ безпирнципно поведение е немислимо да се очаква. И в момента трябва да се питат новопоявили се проекти като този на Бареков – кой и откъде ги финансира, както и политическите лидери в парламента – ще правят ли коалиции с национа-популисти и в бъдеще, каза Кунева.

Тя каза още, че явяването й на мажоритарни избори като каниддат за президент е засилило яростта на атаките срещу нея, защото е показала, че е политически неподвластна на практиките на задкулисие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови