Quantcast

Кунева: Лидерството в РБ минава през намирането на баланс и съгласие

Ивайло Анев Последна промяна на 30 ноември 2014 в 13:03 2632 1

Снимка Ивайло Анев

Вицепремиерът по координация на европейските политики и лидер на ДБГ Меглена Кунева

Лидерството на РБ минава през намиране на баланс и разширяване на съгласието по колкото може повече проблеми. Обикновено когато някой пръв назове проблем, предлага и решение, заяви вицепремиерът по координация на европейските политики и лидер на ДБГ Меглена Кунева пред БНР.

"Все пак да не забравяме, че основната цел е изпълнението на управленската програма, и колкото пъти се отдалечим прекалено от нея, толкова пъти оставяме не само нашите членове, но и много широк кръг хора в недоумение – „Всъщност те за какво се събраха?!“. Така че нека да върнем отново нещата в динамика и да започнем: какво ще правим, стъпка по стъпка", каза тя.

В един момент Реформаторският блок ще премине в нова форма. Така лидерът на ДБГ отговори на вчерашните думи на Радан Кънев, според когото Блокът се е изчерпал като структура.

„Никога не сме се противопоставяли на това да се намери форма, в която РБ ще премине в следващия етап. Следващата форма със сигурност ще има, ние искаме това да се случи, трябват правила, трябват стъпки и ако мога да предам мнението на колеги - трябва ни пътна карта на възстановяване на доверието“, коментира тя.

Според нея икономическият растеж е свързан със съдебната реформа и оттам - с общото гранично пространство, наречено Шенген.

По думите й ако има корупция, няма инвеститори - нито български, нито чужди, ако няма образование, няма икономика, ако не сме здрави, пак няма икономика.

"Аз смятам, че която и да е от тези теми не се подчинява на логиката "изкуство заради самото изкуство, реформа заради самата реформа“, а води до това да живеем по-добре, което е крайната цел на всяка икономическа логика. Административната реформа, впрочем, също”, категорична бе Кунева.

Кунева се възмути и от скандала със "случайното" разпределяне на делото "КТБ" в съда.

"Проблемите със системата за случайно разпределение на делата са известни отдавна. Трябваше да се случи КТБ ли, за да видим, че случайното разпределение на делата не работи", попита Кунева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.11 2014 в 15:50

Радан само може да говори,да критикува от трибуната работата на другите в Правителството. Затова си остана само депутат,да не носи отговорност и да се бори за лидер на Блока. Няма си други ангажименти, никой не го гледа под лупа какво прави, защото той не прави реформи като "говорилня" в Парламента.