Кунева иска да се забрани агресивното предизборно говорене за Председателството на ЕС

OFFNews 03 януари 2017 в 09:17 3588 3

Очаквам Народното събрание да приеме декларация на политическите сили да се извади от агресивното предизборно говорене поне темата за Председателството на България на ЕС през 2018 година.

Това трябва да е обща тема за всички партии, да е поле за обединение. Не може партиите да се държат инфантилно.

Трябва да намерим начин да се поддържа диалога, да се стигне до съгласие, че Председателството е въпрос на репутацията на страната и всички да са отговорни, вместо да се експлоатира предизборно, коментира пред БНР вицепремиерът в оставка и лидер на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

За една година време, което остава за подготовката, не може да се връщаме назад и да преоценяваме отново всяко решение – това ще навреди много на темповете на подготовката ни. Разчитам на ново мислене за Председателството, на полето на съгласието между всички политически сили, добави още тя и напомни, че в момента тече конкурс за лого на Българското председателство, а администрацията е вече добре подготвена, добави Кунева.

По повод 10-годишнината от влизането на България в ЕС Меглена Кунева посочи, че не сме загубили увереността си като нация, че ЕС е единственият жизнеспособен проект, който дава подкрепа на България. В Съюза страната ни напредна и това не трябва да се възприемат рутинно – победите ни дават увереност, че можем като нация, категорична бе тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

3

Izalina

03.01 2017 в 13:07

Да иде да се оплаче при Славчо, нали си бяха дружки по ено време

14344

1

Nibble

03.01 2017 в 09:57

Това противно същество, може би ще поиска и забрана за говорене въобще - както е тръгнало, тема по тема и накрая - ТОТАЛНА ЦЕНЗУРА. Мечтата на всички набедени политици!