Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Крум Зарков обяви, че не би приел поста на правосъден министър в редовен кабинет

OFFNews 08 април 2023 в 21:08 2847 1

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Крум Зарков

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков не би приел да стане министър на правосъдието в едно редовно правителство. Това заяви самият той, в отговор на въпрос в ефира на Българската национална телевизия.

"Не, това би означавало да съм политически министър. Имам партия, от която не се отказвам, това са решения, които се вземат по друг начин", заяви Зарков.

Той каза, че трябва да се състави правителство, да има функциониращо, хомогенно мнозинство, което да приеме многото закони, които служебното правителство е подготвило. Това, например, е законът за бюджета, който гарантира швейцарското правило за увеличаване на пенсиите с 12 процента, увеличаване на учителските заплати, на заплатите на онези държавни служители, които не се възползваха от последната индексация, посочи Зарков.

По думите му двете служебни правителства, в които е участвал, са се справили със задачите си. Различните ресори, които ние трябваше да ръководим и ще продължим да го правим, докато дойдат други, показаха добри резултати, заяви Зарков. Според него настоящото служебно правителство, въпреки изпитанията, се справи с основните си задачи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11529

1

borislavus1

09.04 2023 в 00:47

Заглавието не е вярно.
Каза, че не го решава самостоятелно. При редовно правителство трябва да има партийно решение, а не че не приема да бъде правосъден министър.
 
X

Подкастът на OFFNews