Крум Зарков: Как ще се дефинират приоритетите на българското председателство?

OFFNews 20 април 2017 в 11:51 2470 1

Доколко и на какъв етап програмата на Българското председателство и процесът на разработване на този проект са напреднали, какъв подход ще бъде приложен за дефиниране на приоритетите и кога се очаква тя да бъде окончателно приета, за да преценим до каква степен парламентът ще има време да я обсъди и да даде своя принос, попита зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков.

Той подчерта, че в последните месеци България работи в тясно сътрудничество с Австрия и Естония в рамките на председателското трио. „България е свършила своята работа и страната ни е дала своя принос при изготвянето на общия план, по който Съветът ще работи от юли 2017 г. до декември 2018 г. Всяка страна трябва да изготви и своя собствена национална 6-месечна програма”, каза още той.

„Достатъчно ли са предвидените средства, за да покрият всички дейности за успешното председателство и ако е необходимо увеличение, то кога трябва да бъде направено и в какъв размер?” Този въпрос отправи секретарят на ПГ на БСП за България” Георги Търновалийски. Той подчерта, че темата за Българското председателство вълнува българсите граждани, особено в частта за средствата, които ще бъдат изразходвани за успешната подготовка и успешното провеждане на Българското председателство на Съвета на ЕС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!