Крум Дончев: Когато и да са изборите, БСП ще е готова

От 204 предложения на социалистите в бюджет 2021 нито едно не е прието

OFFNews Последна промяна на 18 декември 2020 в 09:59 614 0

В началото на март станахме свидетели на първата вълна на рецесия. В момента се намираме във втора вълна, която все още я дълбаем и не знаем докъде ще стигнем. 

Това заяви Крум Дончев член на НС на БСП по БГ он еър. Той подчерта, че първоначално се смяташе, че в България ще има спад от около 3% на БВП, а в момента се говори за 6-7% и период на възстановяване от около 2 години. 

След като бе направен анализ на моментното състоянието на пазара спрямо миналата година, от левицата са стигнали до изводи, които Дончев посочи: „В първата вълна на рецесия, в следствие на затваряне на производството, наблюдаваме спад от 30% на стокообмена. След това наблюдаваме един феномен на изчерпване на капацитета на транспортния пазар. Това означава, че при възобновяване на тренда, тези компании вече не съществуват на пазара, най-вероятно са фалирали. При рестарта, обаче, се получава едно търсене на тези производствени нужди. Това води до инфлационни процеси. Ние изкуствено създаваме инфлационни процеси, които се отразяват на крайната цена на продуктите“, обясни социалистът.

Той посочи, че от БСП са направили около 204 предложения за бюджет 2021, от които нито едно не е прието. 

„В момента се работи по актуализацията на алтернативния план на БСП. Веднага щом беше сформиран новият ни Национален съвет, той конструира експертните си съвети. Всеки един от тях и в момента работи по платформата, която се разработва за предстоящите избори“, обясни Крум Дончев и заяви, че когато и да са изборите, Българската социалистическа партия ще бъде готова и че за социалистите е изключително важно хората да излязат да гласуват.

Предстои номинация на кандидатурите за бъдещите депутати по региони, след което предложение към Националния съвет и гласуване на листите. Паралелно с това основен приоритет е “ъпгрейдването“ на платформата към ситуацията, в която се намираме“, заяви Крум Дончев и изтъкна, че най-важното за левицата е да покаже своя морал, ценности, грижи за околните и социалната си отговорност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !