Костов: Аз и семейство ми ще подкрепим кандидатите на ДСБ в листите на Демократична България

Вотът ще е за и против Борисов. Тази разделителна линия е в ущърб на ГЕРБ, категоричен е бившият премиер

OFFNews 29 март 2021 в 15:27 16623 1

„Аз и цялото ми семейство ще подкрепим кандидатите на ДСБ в листите на Демократична България. Ние сме улеснени, защото при нас водач на листата е председателят на партията Атанас Атанасов. Нашият избор е категоричен и не подлежи на никакви колебания и съмнения“, заяви бившият премиер Иван Костов в онлайн интервю пред Иво Божков.

Той сподели, че сложната епидемична обстановка го тревожи и потиска, защото здравната криза се управлява много лошо и с много лоши последици за живота на българите.

"Предпазването им не върви по никакъв начин. Ние сме последни по ваксиниране, така че всички сме притеснени, но ние сме решили да отидем много рано сутринта при отварянето на секциите. Ще гласуваме машинно", каза още бившият министър-председател.

Иван Костов сравни изборите у нас на 4 април с изборите в Израел, които приключиха преди няколко дни.

"И при нас е същото - за и против един доминиращ политик. Там е за и против Нетаняху, тук - за и против Бойко Борисов. Това е голямата разделителна линия в обществото, която преминава в ущърб на ГЕРБ и аз предполагам, че това ще проличи на изборите", каза бившият лидер на СДС и ДСБ.

Според Иван Костов правилният път е у нас да се върне върховенството на закона, да имаме взаимно контролиращи се власти, които се уважават, начело с парламента, защото по Конституция ние сме парламентарна република.

"Това нещо в България не е направено. След 2006-2007 г. демокрацията в България ерозира. Това е видимо с просто око не само у нас, видимо е и от партньорите ни в чужбина, видимо е от българската емиграция, която се надявам, че ще гласува много по-масово този път. Така че това, което бих желал да видя, е да се установи върховенство на закона, защото без него нищо не може да се направи повече, освен да се угажда на този или онзи. Някой ще поиска едно, ще му се даде. Друг ще поиска друго, ще му се даде и на него. Тези, които са в управлението, ще се поддават на корупционни практики. Безнаказано! Затова е нужно да има върховенство на закона", подчерта бившият премиер на България.

Според него никой не може да каже как ще се отрази новата вълна от коронавируса.

"Тя може да уплаши едни, но да окуражи други. Тези, които ще отидат да гласуват, ще са хората с по-силна мотивация", посочи Иван Костов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!