Консултациите при Радев продължават с ДБ

OFFNews 21 ноември 2022 в 07:02 936 0

ДБ на консултации в Президентството

Снимка БГНЕС/Архив

ДБ на консултации в Президентството

Днес ще се проведе консултация на президента Румен Радев с представители на парламентарната група на "Демократична България", потвърдиха вчера от пресцентъра на държавния глава.

Срещата е в продължение на разговорите с парламентарно представените политически сили в 48-ото Народно събрание съгласно Конституцията - досега Радев се срещна с ГЕРБ, "Продължаваме промяната", ДПС, "Възраждане" и БСП. След срещата с ДБ остават консултациите само с партията на Стефан Янев - "Български възход".

Румен Радев е дал заявка, че ще проведе процедурата до край и ще даде достатъчно време на политическите формации, докато не изчерпат всички възможни варианти в търсене на консенсус за сформиране на правителство.

След приключване на кръга консултации президентът ще пристъпи и към връчване на първия проучвателен мандат, който традиционно отива при най-голямата политическа сила в парламента - в случая групата на ГЕРБ-СДС. 

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи на партиите една седмица време, в която да седнат всички заедно и да преработят промените в Изборния кодекс, приети от правна комисия на продължило цяла нощ заседание и довели до голям протест на ДБ и ПП в петък.

От "Демократична България" са категорични, че няма да подкрепят първия мандат. ДБ са заявили готовност да подкрепят "Продължаваме промяната" за съставяне на правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!