Кольо Колев: ГЕРБ и Реформаторския блок няма да съберат мнозинство

Ивайло Анев 04 септември 2014 в 08:12 5519 37

Социологът Кольо Колев.

Данните на социологическите агенции показват, че е много малка възможността ГЕРБ да достигне резултата си от 2013 година, да не говорим за мнозинство от 121 депутата, дори да получи помощта на Реформаторския блок.

Това каза днес социологът Кольо Колев.

"Данните на всички агенции дават много малка възможност ГЕРБ да достигне дори това, което имаха 2013 г. като депутатски мандати. Тогава те бяха 97”, коментира Колев.

„За да стане мнозинство, ще са необходими и гласовете на Патриотичния фронт, тогава общо депутатите, подкрепящи едно евентуално правителство, ще са 124, пресметна Колев.

В тази връзка той очаква „много мъчителна политическа ситуация”, при която трябва да се прояви здрав разум и да се намери формулата за управление.

"Ако всяка една от по-малките политически партии реши да участва в управлението, може да започне да играе на златно ключе. Ако Бойко Борисов играе със златното ключе на Бареков, на Патриотичния фронт и т.н., това изначално е обречено на неуспех. Това ще взриви възможността да се направи работещо мнозинство”, на мнение е Кольо Колев.

Социологът изключи БСП да е трета политическа сила, както мнозина вещаят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!