Коя е Рая Назарян: 38-годишната юристка, която се издигна до шеф на парламента

OFFNews 20 юни 2024 в 12:53 15157 1

Рая Назарян от ГЕРБ стана председател на парламента

Снимка БГНЕС/Ралица Белчева

Рая Назарян стана председател на парламента

38-годишната юристка Рая Назарян, която днес бе избрана за председател на Народно събрание № 50, е депутат за трети път. Тя е родена във Варна, но живее и работи в София. Завършила е право в УНСС.

Била е член на комисията по правни въпроси, председател на комисията по превенция и противодействие на корупцията, както и на няколко временни комисии. 

В предишното Народно събрание бе зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ. Заедно с Теменужка Петкова и Деница Сачева бе в преговорния екип за ротацията с правителството "Денков".

Сега същият преговорен екип води разговори за съставяне на ново правителство. 

Рая Назарян е родена на 16 септември 1985 г. Адвокат с повече от 12 години юридически стаж, от които десет като адвокат със специалност в областта на облигационното, вещното, застрахователното, семейното и наследствено право и свързаният с това богат процесуален опит по търговски, граждански и административни съдопроизводства пред Българския съд.

Специалист по медиация и извънсъдебно уреждане на правни спорове. Член на Софийска адвокатска колегия, съдружник и съучредител на адвокатско дружество. Тя е неомъжена с едно дете. 

Рая Назарян се издигна в йерархията на ГЕРБ, след като шефът на парламентарната им група Десислава Атанасова бе избрана за конституционен съдия през януари.

Тогава Борисов стана шеф на групата, а Назарян - негов заместник и дясна ръка.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  -2674

  1

  Владè

  20.06 2024 в 13:37

  Завуршила е право и вишо в алмата матера кáзана " УТРЕ НОСЕТЕ СЪОТВЕТНАТА СУМА" . РЕКТОРИ : ТОДАР ВЪТЧЕФФ С ПИРАМИДИТЕ, стати статефф, ставри ставрев,конди кондефф и други.
  Другарувала с деничка и нушето...ех съдба , съдба тежка булгарска..
   
  X

  За политиката