Коалиционното споразумение вече е подписано

OFFNews 10 декември 2021 в 18:12 3962 1

Коалиционното споразумение вече е подписано. Лидерите на четирите преговарящи формации сложиха подписите си под документа, съобщиха пред БНР съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев.

Последна под документа подписа си е сложила лидерът на БСП Корнелия Нинова. През деня споразумението е било подписано от съпредседателите на "Демократична България" Христо Иванов и Атанас Атанасов, а лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов го е подписал в своя партиен офис.

"Това, което виждате пред вас, е поне за пръв път в модерната история на България такъв детайлен документ по всичките възможни политики, по които имахме и групите, и експертите, които дискутирахме, всичко влезе в този документ. Той е 140 страници. И реално ще даде възможността тази коалиция да бъде здрава и да работи за дълго време, защото не са общи приказки и има детайлни политики, има детайлни очаквания и всеки един министър на това правителство ще трябва да се справя с тези задачи" - каза Кирил Петков.

Утре в 10 ч. президентът Румен Радев ще връчи мандата за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 47-ото Народно събрание - „Продължаваме промяната“, съобщиха от „Дондуков“ 2.

Утре от 13 ч. в сградата на Народното събрание ще бъдат представени структурата и състава на Министерския съвет, предложен от "Продължаваме Промяната".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки