Кирил Петков обяви с кои лидери няма да разговаря за ново правителство, включи и Тошко Йорданов

OFFNews 26 юни 2022 в 13:57 7510 5

Кирил Петков

Снимка БГНЕС/архив

Премиерът в оставка обяви, че няма да има смяна на министри

Съставът на правителството няма да бъде променян, това е решението на изпълнителния съвет на „Продължаваме Промяната”. Ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме влезли в преговори - Бойко Борисов, Делян Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов, както и самия Слави Трифонов. Тошко Йорданов „не може да направи дори и една стъпка или едно изказване, без разрешението на Слави Трифонов. Така че и с него няма да можем да говорим. Но сме готови да говорим с всички други. 

Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков пред журналисти. Министър-председателят уточни, че все още не иска да говори за отделни министри, докато не получат подкрепата на независими депутати. 

Българското правителство изпълнява точно решението на Народното събрание и не е имало директен внос, по никакъв начин, на оръжия от България към Украйна, заяви още Петков. „Имаме експорт към наши традиционни партньори - страни в Европейския съюз. Но такъв директен трансфер България - Украйна - няма”, категоричен бе той.

Петков подчерта, че борбата срещу мафията не е самоцел, а инструмент. „Когато в една богата държава средствата да се изразходват правилно, те подобряват стандарта на живот. Всичко друго няма смисъл”, заяви той. 

Петков коментира и взаимоотношенията на ПП с президента Румен Радев по БНР. 

"Последните ми остри реплики спрямо президента бяха на следната база - когато имаш вот на недоверие и предложение, което защитава българския интерес, когато в същия този ден като премиер изпълнявам обещанието си да мине през Народното събрание, да застанеш с остра позиция срещу нас, въпреки че няма смисъл от това... чувството беше - "този президент какво мисли в този момент, не вижда ли, че има политическа нестабилност". Това беше изненадващо и фрапиращо. Ако някой се е объркал, че можем да сме хора на някого и да изпълняваме нещо против волята си, няма как да се случи", каза Кирил Петков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

3

редовно четящ

26.06 2022 в 16:23

Айде, кремълските л@йн@яди пак се обозначиха! Бягайте на ширака мая матушката си!