Кирил Петков: Мафията току-що загуби коалиционния си партньор

Георги Ангелов 13 юни 2022 в 19:39 5828 8

Снимка БТА/Иван Лазаров

Мафията току-що загуби коалиционния си партньор в лицето на "Има такъв народ", заяви премиерът Кирил Петков на пресконференция на ръководството на "Продължаваме промяната", след като петима депутати от партията на Слави Трифонов начело със спортния министър в оставка Радостин Василев обявиха, че напускат формацията. "България и нейната история винаги е зависела от смели хора, поздравявам ги, тези хора са наистина смели. България има шанс", каза Василев. 

Финансовият министър Асен Василев припомни, че всеки депутат се е заклел при встъпването си в длъжност, като в клетвата не присъства думата "партия", а присъства само "защитата на интересите и в името на народа". Василев изрази задоволство, че в "българския парламент вече има смели хора, които да действат, така както тяхната съвест им диктува" и добави, че се надява тези депутати да стават все повече.

"Това държавата да се управлява от диванчета и фотьойлчета, от хора, които нямат смелостта да влязат в тази сграда и да положат тази клетва, е причината да сме в батака, в който сме. Държавата трябва да се управлява от нейните законни представители, които идват всеки ден на работа в тази сграда, а не от сценаристи зад кулисите, от бивши премиери в джипки или почетни председатели в сараи" добави Василев.

"Това правителство трябва да проведе битката срещу мафията. Конституционно тази битка зависи от достатъчно подкрепа в парламента", каза още Василев. „Ако няма такава подкрепа, няма смисъл това правителство да го има. Трябва да отидем на избори и да убедим гражданите, че битката срещу мафията е ключова“, добави той.

Асен Василев каза, че от „Продължаваме промяната“ не са "мотивирали" напускащите депутати от „Има такъв народ“. Според Василев тяхното решение показва намерението им да застанат на страната на народа в битката срещу мафията.

Кирил Петков добави, че на тези хора (напусналите ИТН бел. авт.) също ще им бъде дадена охрана, защото вече има заплахи към тях. Мафията не може да тръгне срещу цялата държава, когато сме единни, добави Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

8

sawall

14.06 2022 в 10:56

Сега ако мафията вземе да загуби и БСП, направо сме златни.

75

7

230 млрд баксов

14.06 2022 в 08:24

Иван Христанов: откакто Капитан Андреево не се контролира от мафията, засечените пратки със ЗАВИШЕНИ НИВА на ПЕСТИЦИДИ са се увеличили 5-6 пъти спрямо същия период на миналата година.
Представете си какви боклуци ядем!!!!!

1135

5

единдвама

14.06 2022 в 01:19

За жалост "сценаристи зад кулиси, тикви в джипки и почетни председатели в сараи" + русороби за капак. А имаме толко потенциал, уви. Ще си бъдем евро-село поне още едно поколение. Дано не съм прав.

1767

4

fiki

14.06 2022 в 00:00

sashko много взе да агресираш, освен докато се превръщаш в истински орк да ти съберем малко рубли за еднопосочна екскурзия с влака до Масква

-240

2

редовно четящ

13.06 2022 в 22:33

Има надежда за България! Русоробите да се ухапят от яд!