Каракачанов покани Груевски на откриването на паметника на Самуил

OFFNews Последна промяна на 07 юни 2015 в 15:34 4840 11

1/1

Снимка Булфото/Александър Михайлов

Покана до македонския министър-председател Никола Груевски да присъства на откриването на паметника на цар Самуил отправи лидерът на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов.

Тържественото откриване на монумента ще се състои на 8 юни от 12.00 часа пред църквата „Света София“.

В писмото до Груевски Каракачанов напомня, че всички доклади на Европейския парламент от последните години за напредъка на Македония призовават за общи чествания със съседите.

Лидерът на ВМРО заявява, че именно този подход е гаранция за бързото присъединяване на Република Македония към европейските и северно-атлантически структури и посочва, че тази цел се споделя и подкрепя от България.

За мен, като председател на партия, която носи същото име като Вашата, и се идентифицира с великаните на ВМРО като Гоце Делчев, Даме Груев, д-р Христо Татарчев, Тодор Александров и Иван Михайлов, тази цел е още по-важна и по-необходима, пише още Каракачанов.

Красимир Каракачанов смята, че цар Самуил е една от многото общи за България и Македония личности, които свързват отблизо двете държави и гражданите им.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.06 2015 в 13:38

От аналитичното мнение на Бугайски http://tinyurl.com/qx3ga52 излиза, че всичките медийно гръмогласни македонофоби-ДС-патриотари (шибаняка, Каракачан, Джамбаз, ГЕРБераста Андрюша Ковачев, криминал-радикала Сандо Йорданов, Вселизар Енчев, "академика" от ДС-кариерата Марков, "Завадския" Узун, .....) в действителност работят (срещу лично заплащане) за осъществяване на руските стратегии за конфронтиране между България и Македония! Не случайно същите бяха и най-активните припкащи при референдума за АЕЦ-Белене, около Южен поток, блокиране на ЕС-санкциите срещу Русия (Джамбаз и Ковачев).....! Дори бългреещите се в Македония вече открито ги презират и прогонват: http://tinyurl.com/ozghnee !

08.06 2015 в 12:29

Скована поза без помен, от каквато и да е динамика. Малките детайли, върху които е обърнато повече внимание, контрастират зле на неразработената фигура. Резултатът е - скука, посредственост и препратка към соцреализма.

08.06 2015 в 10:12


Паметника на Българския ! Цар Самуил трябва да съответства на самия Цар Самуил, на величието му и на трагедията му!

А сега какво? Някакви самодейци , решили да реализират някакъв (непопулярен и неизвестен)проект и да вземат едни пари...
Не може така повърхностно да се постъпва с Българската История !
Може би трябва да се направи алея на царете и
всички от Кубрат та дори до симеончо (детенце по къси панталонки) да имат паметници там.

08.06 2015 в 09:21

Ми да - нека се научат македонците как се прави истински кич, а не кат техните любителски работи... :D

08.06 2015 в 03:06

Защо не помислим за други възможности? Например:
1. Ако паметникът си заслужава, нашият министър-председател да покани македонкия за откривамето.
2. Ченгета и доносници на службите и от двете страни да на се допускат до откриването.
3. Да се договори събарянето на всички комплексарски и нехарактерни псевдоскулптури в двете столици (Александър Македонски, ПСА, петохуйници и т.н.)

07.06 2015 в 21:26

Образът от скулптурата е твърде плашещ. Ако е такава целта на поканата, то нека да не е посред бял ден, а по тъмно - тъкмо и очите като му засвяткят ...

07.06 2015 в 20:11

Но, ДЕВЕТНАЙСТИ век, защо правиш copy-paste на твоето мнение? Един път стига, за да бъде прочетено.

07.06 2015 в 19:22

За който не знае истинското значение на думата "трол" и си мисли, че е платен коментатор/пропагандист (което на английски му викат shill всъщност, можем да го побългарим на "шиле")))) това изказване на Каракачанов е истински, качествен тролинг :)

07.06 2015 в 19:17

Ха-ха, той Краси бил шегаджия, бе!

07.06 2015 в 17:29

Този старомоден "фигурален" КИЧ по света не се практикува от столетия. Съществуват далеч по-изразителни, по-вълнуващи абстрактни средства за увековечаване на събития и личности в напредничави мемориали.

Карай да върви. Толкова ни е равнището на "изкуствата", катедра "скулптура", специалност "хеви метал" = с културския министър на режима БоБо акад. В. Рашидоолу Ефенди, Гл. МУЛТАК и даже "скЛУптур", Ленче Ле = така ни се пада. Барем да си го беше дигнал колегата олигарх на собствени разноски в имението си; или на границата с Македония за сплашване, както бяха намислили да изперчат "ДжинГиби" Левски оттатък Свиленград ... Хвала!