Каракачанов покани Груевски на откриването на паметника на Самуил

OFFNews 07 юни 2015 в 15:34 5762 11

Снимка Булфото/Александър Михайлов

Покана до македонския министър-председател Никола Груевски да присъства на откриването на паметника на цар Самуил отправи лидерът на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов.

Тържественото откриване на монумента ще се състои на 8 юни от 12.00 часа пред църквата „Света София“.

В писмото до Груевски Каракачанов напомня, че всички доклади на Европейския парламент от последните години за напредъка на Македония призовават за общи чествания със съседите.

Лидерът на ВМРО заявява, че именно този подход е гаранция за бързото присъединяване на Република Македония към европейските и северно-атлантически структури и посочва, че тази цел се споделя и подкрепя от България.

За мен, като председател на партия, която носи същото име като Вашата, и се идентифицира с великаните на ВМРО като Гоце Делчев, Даме Груев, д-р Христо Татарчев, Тодор Александров и Иван Михайлов, тази цел е още по-важна и по-необходима, пише още Каракачанов.

Красимир Каракачанов смята, че цар Самуил е една от многото общи за България и Македония личности, които свързват отблизо двете държави и гражданите им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!