Карадайъ: Пеевски никога не е бил част от ДПС и не е наш член

OFFNews 28 юни 2021 в 20:30 17416 3

Плакат на ДПС от 2017

"Г-н Пеевски ми е личен приятел, ние се познаваме от 2001 година с него. Г-н Пеевски никога не е бил част от ДПС и никога не е участвал във взимането на политическите решения в ДПС, защото ДПС функционира съгласно решенията на своите колективни органи: ЦОБ, ЦС, областен, общински съвет, местен съвет. Г-н Пеевски не е бил член на ДПС, но той е мой приятел и един от близките хора до ДПС от 2008 година, той стана част от гражданската квота и активно сме работили в защита на демокрацията в България и евроатлантическата ориентация на България."

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на среща с младежи от Хасково. На срещата Карадайъ е питан от младежите и за закона „Магнитски“.

„Магнитски e инструмент за политически решения, това разбрахме от всички социолози, политолози и анализатори. Нашата официална позиция е за реда, за законността, за върховенството на закона, за демокрацията, за демократичните принципи, никой на нас не може да ни чете лекции, защото ние сме свалили комунистическия режим и сме докарали демокрацията в нашата Родина България. Това са общи принципи, за които ние работим и ги поддържаме, но ние очакваме да видим факти и доказателства. Защото в онази публикация на посолството пише „твърди се“ - всеки за някого може нещо да твърди", каза председателят на ДПС.

"За да можем ние да си формираме нашето поведение, отношение и позиция към когото и да е, ние ще го направим само информирани и разумни, докато няма факти и доказателства, а има едни твърдения, г-н Пеевски е приятел на ДПС и той има този образ именно защото е приятел на ДПС. Ние не си изхвърляме приятелите на база твърдения, а напротив правим политика на база факти, а не на внушения.“ - заяви още Мустафа Карадайъ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

5

Moerae

29.06 2021 в 09:14

Пеевски няма общо с ДПС, колкото Бройко няма общо с БКП.
Пеевски няма общо с ДПС, колкото парламентарната група на ГЕРБ няма общо с ДС.
Пеевски няма общо с ДПС, колкото прокуратурата няма общо с приближеби до властта олигарси.
...
Из учебна тетрадка открита в българско начално училище.

105

1

Имe на профила

28.06 2021 в 20:32

Може и така да е.
Резаните псета не обичат свинско.