Карадайъ намекна, че ДПС ще подкрепи вота на недоверие на БСП

OFFNews 04 октомври 2018 в 09:25 2654 1

„ДПС е в опозиция и това до голяма степен предопределя нашето поведение при евентуални вотове на недоверие. Не сме търсени за консултации от БСП. Имаме свои мотиви и аргументи, но ще изчакаме да видим тези на левицата".

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на движението Мустафа Карадайъ във връзка с искания вот на недоверие от БСП по темата "Здравеопазване". По думите му той е сериозен политически инструмент в парламентарната република.

„Дебатът по темата е част от успеха на даден вот на недоверие. Той произвежда един политически ефект, а самото гласуване – друг”, поясни той.

По думите му днешното „популистко-националистическо управление” е без ясни програма, визия, цели и посока. Карадайъ заяви, че на обществото се внушава, че няма алтернатива на управление, а това не е така и даде за пример именно ДПС.

„В края на седмицата ще имаме семинар, на който ще актуализираме програмата си при новите реалности в национален и европейски план. ДПС сме най-подготвените за участие във властта в сравнение с останалите политически партии, включително и действията на днешната власт”, заяви Мустафа Карадайъ, допълвайки, че Движението не споделя политиката „стани, за да седна”.

„Тази политика да разруша преди да знам какво ще правя и без дебат за развитието на страната е безотговорна”, допълни Карадайъ.

Той бе помолен да коментира конфликта между премиера и президента и къде стои ДПС в него. По думите му конфликтът между институциите е част от кризата в страната и оцени сегашната ситуация като криза в държавността.

„ДПС би застанало зад една управленска програма за ускорено развитие на страната, основана на ценностна база”, допълни Мустафа Карадайъ.

Той коментира и покупката на ТЕЦ Варна от почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

"Законът не забранява на политици да сключват търговски сделки", каза Карадайъ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

1

мнение от IP

04.10 2018 в 10:26

„ДПС .. за ускорено развитие на страната, основана на ценностна база ” Ето вижте примера на нашия почетен председател: Купи ТЕЦ Варна какво по иновативно и морално от това?