Карадайъ към Манолова: В биографията ви ще видите едно твърдо ДПС зад вас

Елена Николова 11 август 2021 в 12:27 6916 0

Защото се разчита на къса памет, нали така г-жо Манолова? Кой стои зад вашите маневри? Ако погледнете вашата биография, най-вероятно там ще видите едно твърдо ДПС зад вас. А в момента най-вероятно е един политически център, който вече за цялата общественост се знае, че е една олигархично-медийна НПО-група.

На всички тези, които разчитат на късата памет, искаме да кажем, не можете да игнорирате избирателите на ДПС, не можете да градите, когато рушите, не можете да възстановите демокрацията с недемократични модели и методи, не можете да възстановите диалога без диалог. 

Това заяви в декларация от трибуната на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, като подчерта, че изведнъж всички вкупом са започнали да налагат негативен образ на движението.

Според него моделът "ГЕРБ" се е случвал с "ясното или с мълчаливото съгласие на политическите партии и коалиции в парламента и извън парламента":

"Когато някои партии видяха, че моделът ГЕРБ е тотално похабен и се отхвърля от по-голямата част от обществото, тези партии си присвоиха апела за демонтаж и така има и много други примери - и разделението и противопоставянето, за омразата, за липсата на експертен капацитет, за пораженията върху демокрацията и др.", подчерта Карадайъ.

В началото на изявлението си той осъди поведението на останалите политически партии. Карадайъ отбеляза, че "вместо да се представят политики, програми и планове за изпълнението им, участниците в предизборната кампания и извън нея се фокусираха единствено върху това, с кои партии няма да работят, какво няма да правят".

Той посъветва партиите да си вземат поука и призова:

"Забравете за политическия реванш, бъдете на висотата на своите отговорности и работете за България."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови