Кънев: Захариева е пътят към предсрочни избори

Ивайло Анев Последна промяна на 18 декември 2015 в 12:40 3931 4

Снимка БГНЕС, Архив

Лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев.

„Назначаването на Екатерина Захариева за министър на правосъдието показва, че ГЕРБ нямат кандидат за министър“, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Според него това е доказателство, че в държавата няма достатъчно стабилно решение на тежката институционална криза.

„Назначаването на двукратен служебен вицепремиер, една година след съставяне на правителството, е знак за приближаващи предсрочни избори, и да си го признаваме, и да не си го признаваме, всички знаем, че е така“, категоричен беше Кънев.

По думите му „няма такъв филм – стабилност без реформи в страната“. „Държавата ще рухне. Публичните финанси ще рухнат, икономиката ще рухне под тежестта на огромната партийна администрация“, обяви „синият“ лидер.

Според него в момента има преконфигуриране на парламентарното мнозинство на база на разделени парламентарни групи. 'Това се вижда и днес, когато изборът на министър е направен успешно, с помощта на три разцепени парламентарни групи“, обясни Кънев.

„Ние видяхме при гласуването на Конституцията, че БСП също може да се цепи и нищо чудно в близко бъдеще значителна част от групата на левицата също да е на разположение да поддържа политиката на правителството“, категоричен беше лидерът на ДСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.12 2015 в 16:27

Ако потърсим аналогия на БГ политическата реалност с приказките, ГЕРБ може да бъде оприличен на Червената шапчица, Реформаторският блок - на пърхаща около нея птичка, която с едното си крило - радикалното - я побутва да не сменя посоката и да не се загуби в гората, а с другото крило - конформисткото - й гони мухите и комарите. АБВ е кошничка-примамка с червени ягоди на кумчо Вълчо, а ПФ е спазарено за нея куче-пазач, което с лая си по-скоро я издава на горските хищници, отколкото да я опази. ДПС е ненаситният кумчо Вълчо, който я очаква в сараите на баба й, БСП е нагризаното дръгливо магаре на баба й, което се инати пред моста към сараите преди да бъде доизгризано, а АТАКА е кресливата проскубана горска сврака !

18.12 2015 в 15:39

Радан да предаде на Христо Иванов специални благодарности от Цветанов, Манчев, Масларова, Фидосова, Илиева, Василева. Честита Коледа и не забравяйте да се оглеждате за подаръци.

18.12 2015 в 15:37

Тъмно-сините комсомолци на Командира винаги са били другият отбор на комунистите.

18.12 2015 в 12:59

мързи ме да ровя, но некои ги разправяме тия работи още отпреди да се състави това правителство.

а некои дори си спомняме, как РБ нямаше да влиза в управлението заедно с герб, каквито бяха и са настроенията на подкрепилите ги гласоподаватели.

ама пустий келепир...