Кънев: Захариева е пътят към предсрочни избори

Ивайло Анев 18 декември 2015 в 12:40 4341 4

Снимка БГНЕС, Архив

Лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев.

„Назначаването на Екатерина Захариева за министър на правосъдието показва, че ГЕРБ нямат кандидат за министър“, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Според него това е доказателство, че в държавата няма достатъчно стабилно решение на тежката институционална криза.

„Назначаването на двукратен служебен вицепремиер, една година след съставяне на правителството, е знак за приближаващи предсрочни избори, и да си го признаваме, и да не си го признаваме, всички знаем, че е така“, категоричен беше Кънев.

По думите му „няма такъв филм – стабилност без реформи в страната“. „Държавата ще рухне. Публичните финанси ще рухнат, икономиката ще рухне под тежестта на огромната партийна администрация“, обяви „синият“ лидер.

Според него в момента има преконфигуриране на парламентарното мнозинство на база на разделени парламентарни групи. 'Това се вижда и днес, когато изборът на министър е направен успешно, с помощта на три разцепени парламентарни групи“, обясни Кънев.

„Ние видяхме при гласуването на Конституцията, че БСП също може да се цепи и нищо чудно в близко бъдеще значителна част от групата на левицата също да е на разположение да поддържа политиката на правителството“, категоричен беше лидерът на ДСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови