Кънев: Благодаря на г-жа Бъчварова, че се съгласи

Нели Чолашка 05 март 2015 в 13:44 6110 16

Радан Кънев и Румяна Бъчварова

"Благодаря на г-жа Бъчварова, че се съгласи. Това е много силен знак на политическа отговорност от страна на ГЕРБ".

Това обяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев в кулоарите на парламента по повод новината, че вицепремиерът Румяна Бъчварова ще стане министър на вътрешните работи.

На срещата вчера вечерта при Бойко Борисов премиерът е споделил идеята си да постави Бъчварова начело на МВР, след като вчера Веселин Вучков подаде оставка.

"Така се прави в кризисна ситуация, а и крайно време беше България да има жена за вътрешен министър", коментира още Реформаторът.

Радан Кънев смята че Борисов е прав да направи забележка за дисциплината да депутатите от партиите, подкрепящи кабинета Време беше някой да го каже на толкова високо ниво, за да го чуят всички,  допълни той.

Все пак уточни, че има въпроси, по които предварително е било ясно, че няма да има единодушно съгласие. 

Съпредседателят на РБ отрича на вчерашната среща да са коментирани кандидатури за нов главен секретар на МВР и нов председател на ДАНС. Коментирана е била само нуждата от оставките на сегашните шефове.

На въпрос защо Борисов изведнъж е склонил да смени главния секретар Светлозар Лазаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев, след като беше категоричен, че ще ги остави, Кънев отговори: "Той беше на мнение, че известно време трябва да останат в името на стабилността. Мисля, че вчера се увери сам, естествено и в разговор с нас, че тяхното оставане вече поражда нестабилност".

"Това вече си е негова работа", обяви Реформаторът на въпрос ще се върне ли Веселен Вучков като депутат в парламента.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е близък с Вучков, намекна днес, че вътрешният министър в оставка няма да се върне в парламентарната група на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!