Каналджийката от НФСБ се провалила още при първия опит да изкара чужденци

OFFNews 26 юли 2017 в 09:41 5826 2

Каналджийката от НФСБ се провалила още при първия опит да изкара чужденци

Каналът за трафик на чужденци зад граница, в който е замесена и председателката на структурата на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) в Костинброд Анелия Велева е наблюдаван повече от 2 месеца и е разбит при първия опит за изкарване на чужденци зад граница.

Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Младен Маринов. Пред БНТ той каза, че партийната принадлежност на задържаните няма значени.

„За нас няма значение кой в какво качество е. След като извършва престъпление, прилагаме закона. Случаят е такъв. Не сме се насочвали в посока кой какво положение заема и къде. В последния месец имаме няколко такива реализации на цял канал, организиран на територията на страната. Това няма да е последният канал, който ще бъде разбит", заяви той.

Маринов каза, че след близо 2 месеца работа са събрани достатъчно доказателства за действащия канал и е взето решение да се предприемат действия по пресичане на дейността му.

"Каналът е наблюдаван повече от 2 месеца и в момента, в който преценихме, че сме събрали достатъчно доказателства, се пристъпи към реализация, за да не допуснем това престъпление да се довърши и групата да бъде изведена“, коментира Маринов.

Това е била първата група от чужденци, които е трябвало да бъдат изведени. „Не можем, наблюдавайки ги, да допуснем да изкарат 10 или 20 лица и да ги хванем на следващата група. Сигурността на границата е основна задача на МВР“, добави главният секретар на МВР. 

Във вторник от НФСБ излязоха със съобщение, че официална позиция по случая ще имат след приключване на работата на разследващите органи. От партията на вицепремиера Валери Симеонов уточняват, че Анелия Велева е била избрана от местната структура за председател на НФСБ в Костинброд.

"НФСБ осъжда остро каквато и да е съпричастност към криминално деяние, каквото е трафикът на хора", се посочва в съобщението и се припомня, че партията е инициатор на промени в закона за по-строги наказания за трафиканите на хора. 

Каналът за трафик беше разбит при акция на магистрала "Тракия". Сред задържаните в акцията е и бивш служител на МВР. В момента на операцията групата е превозвала имигранти от границата с Турция към сръбско-българската граница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови