Калоян Паргов: Месеците до края на годината ще бъдат критични и тежки за софиянци

OFFNews 28 октомври 2021 в 13:01 1097 0

Оставащите месеци до края на годината и в началото на следващата ще бъдат изключително критични и тежки за софиянци. Това каза в позиция от името на групата на "БСП за България" в СОС нейният председател Калоян Паргов по време на днешното заседание.

„Това ще бъдат месеци на страх и несигурност – както от пандемията, така и от инфлационните и енергийни процеси, които са обхванали не само България, но и целия свят. Месеци, които ще оставят траен отпечатък в съзнанието и живота на нашите съграждани. Трудностите, пред които са изправени софиянци, са и наша отговорност. Ние имаме задължения към тях. Общинските съветници от „БСП за България“ искаме ясно да очертаем основните проблеми и да работим за тяхното решаване и преодоляване“, заяви лидерът на столичните социалисти.

Паргов открои и някои от най-наболелите – проблемите на „Топлофикация София“, необходимостта от помощ за социално слабите и уязвими групи, към родителите, чиито деца не са приети в ясли и градини, към лекарите в общинските болници и към малкия и среден бизнес в столицата.

„Важното, от което се интересуват хората, е как ще запазим цените на топлофикационните услуги, предвид енергийната криза, в която се намираме. Не с доклади и политически заявки, а с конкретни действия трябва да покажем на социално слабите и уязвими групи как можем да ги подкрепим в преживяването и оцеляването през тези тежки месеци. Това важи и за малкият и среден бизнес, който в момента е потърпевш както от здравната, така и от икономическата криза, която се развива“, обясни той.

Паргов е категоричен, че най-сетне трябва да бъде решен и проблемът с недостига на места в детските заведения. „Очакваме до края на този мандат това да се случи. Сега е моментът да окажем помощ на всички онези родители, чиито деца не са приети в детски ясли и градини. За съжаление тяхната бройка е в хиляди“, аргументира се той.

„Дължим много на нашите лекари в общинските болници. Те са истински герои, които на ръба на силите и изтощението, се борят за човешките животи. Трябва да обърнем специално внимание на ковид отделенията в общинските болници. Да направим всичко възможно, включително с финансови средства, колкото и да не са достатъчни, за да ги стимулираме. В част от тях има реанимационни отделения и те се справят чудесно. Трябва да им дадем кураж, не само с думи, но и с действия“, посочи още лидерът на БСП - София.

Паргов предложа по всички тези въпроси да се създаде работна група, която да формира общи политики за решаването им.

„Софиянци едва ли ще разпознаят политическия оттенък в едно или друго предложение. Те ще разпознаят нашата обща загриженост за тях, което е и наше задължение“, заяви Калоян Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови