Калоян Паргов: БСП ще гласува против приватизацията на Общинска банка

OFFNews 13 декември 2017 в 14:26 3775 1

БСП винаги е била против приватизацията на „Общинска банка“ – този така ценен актив на столицата. Групата съветници на предстоящото заседание на Общинския съвет – София ще гласува срещу приватизацията. Това заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов пред журналисти в парламента. Той подчерта, че има само един явил се участник и интересът на гражданите няма да бъде защитен. „Г-жа Фандъкова неведнъж е заявявала, че е за конкурсно начало с повече кандидати“, коментира той и предложи процедурата да бъде спряна и обявена отново.

Тази сделка е изключително важна. С придобиването на банката купувачите получат готова банка с лиценз и тя може да стане голяма банка, която не само да оперира на софийския пазар, но и да се намеси в първите няколко банки, контролиращи банковата система на България, заяви народният представител Румен Гечев. „Не сме сигурни кои са купувачите. Фирмата, която кандидатства, е посредническа – зад нея има стотици инвеститори, които не знаем кои са“, допълни той. Според него е твърде възможно зад тези хора да стоят физически и юридически лица, които не са много далеч от властта. „Ще направим питания към ръководството на БНБ – длъжни са да проверят кой стои зад тези купувачи“, каза още Гечев. 

БСП е срещу повишаване на цената на водата 

Позицията на БСП от 99-та година е неизменна срещу грабителската концесия на „Софийска вода“. За втори път тази година ни се предлага повишаване на цената на водата срещу обещания за инвестиции, след като една трета от София е без канализация, качеството на водата е на ниско равнище все още, загубите на водата са около 50%, а това е ангажимент на концесионера“, посочи още Паргов. Според него това увеличение не е обосновано. Калоян Паргов призова всички да се включат в организирания от БСП протест срещу увеличението на цената на водата в редица градове. Той ще се проведе от 10.30 часа пред сградата на КЕВР.

На пресконференцията присъстваха и всички общински съветници от БСП-София и народните представители от ПГ на „БСП за България“ от София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови