Калин Стоянов преди делото за убийството на граничния полицай: Вярвам на турското правосъдие

OFFNews 14 декември 2023 в 12:15 794 0

Калин Стоянов

Снимка МВР

Калин Стоянов в Одрин

Благодаря на колегите от турската страна за проведеното много активно, бързо и адекватно разследване с международен характер. В рамките на една година те успяха да го приключат и да внесат делото в съд. Вярвам на турското правосъдие. Вярвам, че ще има осъдителна присъда. 

Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в Одрин преди началото на второто заседание по делото за убийството на граничния полицай от Елхово Петър Бъчваров.

В Одрин българският вътрешен министър е заедно със старши комисар Петър Джигов, заместник-директор на ГД „Гранична полиция", за да заявят пълна подкрепа и съпричастност към роднините и близките на колегата, който загина при изпълнение на служебните си задължения.

През септември министър Стоянов пое личен ангажимент към родителите на Бъчваров да им окаже пълно съдействие при комуникацията им с турската страна.

На съдебното заседание в Одрин присъства и служителят от Министерството на отбраната, бил в екипна двойка с Петър Бъчваров. На предходното заседание на съда стана ясно, че остава именно военнослужещият да бъде разпитан лично от турския съд.

"Българската страна категорично е заявила, че няма претенции по отношение на нанесените щети по автомобила, с който са били двамата служители по времето на извършване на престъплението", уточни министър Стоянов и изрази надежда в най-скоро време да бъде постановена ефективна осъдителна присъда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика