Quantcast

Какво обеща Борисов на САЩ, ако се върне на власт

OFFNews Последна промяна на 11 юни 2014 в 10:55 22857 52

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС, архив

Бойко Борисов

"Kогато правителството на ГЕРБ се върне на власт в България, веднага ще обявим прозрачни конкурси за находищата на природен газ и нефт в Черно море. Това е огромна възможност и за американските компании за инвестиции и бизнес."

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на кръгла маса за енергийната сигурност в Търговската камара на САЩ във Вашингтон, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

Пред американския бизнес Борисов обяснил, че по време на управлението на правителството на ГЕРБ след конкурс консорциум от три европейски компании е спечелил концесията върху находището на природен газ „Хан Аспарух“ в Черно море и до няколко години там вече ще се добива газ.

"За съжаление след като дойдоха на власт, от една страна българските комунисти замразиха всички тези възможности за инвестиции и от друга – лишиха държавата ни и Европейския съюз от възможността да добиваме евтини суровини и бяхме принудени да продължим да купуваме скъпия руски газ. Но когато Европейската комисия осъзна какво правят комунистите, спря европейските фондове за България и днес нашето правителството се срина окончателно. И когато ГЕРБ се върне на власт ние веднага ще обяви прозрачни конкурси за тези находища и ви приканвам да участвате в тях", е казал Борисов.

Той казал още, че "при наличието на подобни ресурси, в България могат да бъдат изградени и паро-газови централи за производство на електрическа енергия, защото страната ни разполага с електропреносна мрежа за износ на ток както в региона, така и в цяла Югоизточна Европа".

Борисов подкрепил и идеята за създаването на общ Европейски енергиен съюз.

"Полският премиер Доналд Туск има пълната ми подкрепа в Европейския съвет за общ Европейски енергиен съюз. Убеден съм, че след кризата в Украйна, Европейският съюз е разбрал, че когато сме единни, сме много по-силни и например много по-лесно и ефективно председателят на ЕК ще може да преговаря с Русия за цената на газа, отколкото всеки отделен премиер.

Освен това след формирането на общ съюз, например ЕС и САЩ могат да преговарят и за доставките на втечнен газ от Америка в зависимост от нуждите на европейския пазар. Чрез публично-частно партньорство на европейски пристанища могат да се изградят и терминали за доставка на втечнен газ. Това също са огромни възможности за инвестиции, но преди всичко е и възможност за диверсификация на българската и европейската енергийни системи", казал Борисов.

Борисов подчертал, че възможностите за инвестиции в България не се изчерпват със сферата на енергетиката и дал за пример туризма, строителството, селското стопанство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.07 2014 в 14:10

Питайте хората в Ресилово, защо ББ ходеше на гости на братя Галеви.

12.06 2014 в 15:58

Той колкото и да е прост Бойко, каквото му напишат - това ще каже. Въпроса е кой ще взима ресурсите а то значение няма, защото те така или иначе отиват на едно място.

12.06 2014 в 10:13

Boiko e bokluk i she si ostane takav. Toi si e negramoten edno pravilno izrechenie ne moje da sastavi, a kamoli da ni upravliava. Vidiahme kakvo moje kogato beshe na vlast, ne go iskame veche. Aide B.B. vzimai shterka si i begom v shtatite

12.06 2014 в 06:25

Този тъпак е несекващ извор на глупости. Такава му е природата. Тъп и ограничен. Това стана очевидно, когато го избрахме. Преди да го изберем през 2009 даваше интервюта и говореше това, което го бяха научили; човека просто повтаряше, като артист, защото не може да му се отрече има добра памет. Но Боко-тъпака е до тук. Интелегентността му е колкото на едно дете. Освен това е ограничен човек, с интереси очевидно единствено към спорта и парите. Тука не става въпрос за омраза към него за пиша това; става въпрос за истина, която трябва да не се заблуждаваме, чи същестува, а тя е, че е дивно тъп. Аз, гласувах навремето за този дебил, дори бях активен агитатор, запленен от интервютата, на които рисуваше просперитет и благоденствие за страната. А какво се оказа?! Той дори няма представа от смисъла да си родолюбец, от смисъла да обичаш страната в която си роден и народа от който произлиза и той. Този мизерник не веднъж показа, че не знае смисъла на най-важни понятия, а някой ми говори за омраза. Бях на тържеството, когато на плажа в Банки празнувахме победата на ГЕРБ. Аз обичах този човек и по никакъв начин нямам финансови интереси, които да са били от значение за тези чувства. Но този е тъпак, а за тъпак няма да дам подкрепата си отново.

11.06 2014 в 23:25

Ей, ей, ей! С нищо не ви е виновен Б. Б. Тоест! Аз… съм… от форума. Същият форум, който, ако издаваше звук тук щеше да кънти на злоба. Знаете ли как кънти злобата? Като шум от срещата на изпречила се ламарина пред завихряно ла鬬¬ _о. Аз съм гласувал за Б. Б. Тоест! За мен... и друго е важно. Както и останалите десетки, стотици хиляди. Обиждате ли… мен… обиждате тях. Това води до разделение. Разделението води до омраза. Омразата до душегубие. Душегубието до изтребление. Сега разбрахте ли защо не живеете (живеем) добре. А, иначе аз съм като всички останали… политици. Хайде намерете по-добри, де. Не можете. Защото сме вашето огледало. Вашият образ и подобие. Амин!

11.06 2014 в 22:03

Освен това бОрисов е крадец на чужди идеи и много умело си ги представя като свои.Идеята за парогазова централа беше на ДСБ,когато гръмна скандалът за корупционната сделка "Белене".Този проклетник разчита на това,че е минало доста време и хората няма да си спомнят кой го е казал преди...

11.06 2014 в 21:50

Лъже!Като брадат циганин ,лъже!На американците обещава ,а подписа с пУтин за "Южен поток",когато още беше управляващ.Макар ,че те си го знаят,що за птица е."Южен поток" не трябва на България!А бОрисов скоро беше в едно интервю каза ,че ако бил на власт до сега щял да построи и "Белене" и "Южен поток".Писна ми от предатели!

11.06 2014 в 21:21

На бъдещите избори, когато и да са, всичко разумно в България трябва да гласува срещу Тиквата!

11.06 2014 в 20:04

Бахти прогреса - инструктажите вече ги провеждат във Уошингтън, вместо в Москва. Вместо руски - американски съветници. Вместо руски - американски бази.

Иначе нищо не се е променило - пак сме последни и най-бедни при американците, както бяхме и при руснаците.

Конграчюлейшън!

11.06 2014 в 19:44

спомняте ли си навремето как александър йорданов докара нефт в бг от арабските емирства ?
сега кратуня ще докара пък газ, втечнен даже...
осанна!
осанна!