Кадиев: Изборът за председател на СОС беше пълен фарс

ОFFNews 12 януари 2012 в 12:05 1487 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Изборът за председател на Столичен общински съвет (СОС) е пълен фарс, така коментира общинският съветник от БСП Георги Кадиев днешното гласуване на общинските съветници за председател на СОС.

След проведен таен вот, общинският съветник от групата на ГЕРБ Елен Герджиков (на снимката) стана председател на СОС със 39 гласа „за“. От 56 общински съветници 42 гласуваха, а 3 се въздържаха. Елен Герджиков беше единственият кандидат за председател. Според Кадиев още преди два месеца, когато отново се гласуваше за председател на СОС е трябвало подалият оставка си вчера Андрей Иванов, да напусне, но бил помолил да бъде председател до януари. Кадиев коментира, че и тогава изборите са били фарс. Той заяви, че от БСП не са дали своя вот, защото правилата за гласуване са такива, че няма отрицателен вот, а само положителен.

„Прозрачността, колегиалността, съвременното европейското поведение, изисква да проведеш някакви консултации с политическите сили, давайки предложение за председател на Столичен общински съвет. За съжаление, това не се случва, което доказва, че не сме узрели участници в политиката в съвременна Европа“, така коментира днешните избори Владимир Кисьов от групата общински съветници от СДС и ДСБ.

Орлин Алексиев от ГЕРБ каза: „Абсолютно нормално е, след като ние сме тук по волята на софиянци, ръководството на ГЕРБ да определя кой ще бъде председател на Столичния общински съвет. Тези неща се ръководят от ръководството на партиите”, допълни Алексиев Новоизбраният председател на СОС Елен Герджиков, коментира че приема този пост, като голяма отговорност и се надява, че няма да разочарова съветниците, които са го подкрепили и ще градят София заедно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови