Quantcast

Кадиев: Гарантирането на всички депозити в КТБ е грешка

Александра Маркарян Последна промяна на 16 юли 2014 в 08:42 9683 5

Георги Кадиев
Георги Кадиев

"Няма никаква нужда от специален закон, нито от гарантиране на депозитите над 100 хил. евро, нито от фалиране на КТБ. Къде са миноритарните акционери, защо никой не говори за тях. Те искат ли да оздравят КТБ или не? Там има достатъчно добри компании. Няма никаква нужда от паника", заяви Георги Кадиев в интервю за Нова тв.

"Решението за гарантиране на всички депозити е грешка, защото така трябва да гарантират парите и на всяка следваща банка. Така банките ще стават по-рискови, ще се изостри конкуренция на депозитите. Те ще знаят, че ако не могат да платят парите, държавата ще дойде и ще ги замести", обясни Кадиев.

Кадиев разкритикува остро поведението на БНБ в кризисната ситуация.

"Видя се, че БНБ не умее да управлява кризи. Поведението й показва и некомпетентност. А ако умее, а не иска, тези хора са за затвор. Направиха няколко поредни грешки, мълчаха една седмица за КТБ, после се ангажираха по съвсем друг начин с ПИБ – защо с едните така, а с другите иначе? Предложиха затвор за финансови анализи на банки – никога не съм виждал такова нещо, аз това работя. Говореха за „добри и лоши активи“ - няма такова понятие, има добри и лоши кредити, активите са депозитите на гражданите, как ги делиш?", възмути се той.

"Единствената сериозна функция на БНБ е банковият надзор. Как управата на БНБ казва: „Ами ние надзираваме дистанционно, от време на време“. Как четвъртата по големина банка се промушва през някаква мрежа и изчезват 3.5 милиарда", попита още Кадиев.

Той разкритикува и непоследователната позиция на политиците.

"Всеки ден има нова версия. Първо, парите се местят в „Креди Агрикол“ и банката се отваря на 21 юли. После това се промени. След това обявиха, че ще има специален закон, после - че няма да има. Вчера разбра, че са се разбрали да има специален закон. Учуден съм от поведението на ГЕРБ – ето я непоследователността. Дано колегите от БСП вземат решение срещу този закон", каза още той.

Кадиев коментира и предстоящата промяна на ръководството на БСП и евентуалната му номинация за лидер.

"Аз знам, че хората в БСП ме харесват и обикновените хора ме харесват, моят проблем е с партийната бюрокрация. Още не съм решил дали да се боря за лидерския пост в БСП, не защото ме е страх, а защото искам да усетя подкрепата на самата партия.

Кандидатът на Станишев Драгомир Стойнев не е бетониран за поста – хората узряха, че има нужда от промяна.

Като че ли се страхуват от мен. Аз влизам в битки, но не съм злопаметен, не съм интриант. Моята цел е наистина да променя нещо, а не да отмъстя на Станишев.

Важното е да има промяна в БСП, независимо кой ще бъде председател", каза той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.07 2014 в 12:54

меракът е бил и днес е да ни спретнат банков ЦИРК, да ни набият в тъпите глави, че БГ трябва да се СПАСЯВА, И ДА ДОЙДАТ бг СПАСИТЕЛИТЕ. Главният кандидат за супер БГ спасител е Б. Банкянски, чак лигите му текат! Знаем мутренската схема – разбиват магазинчето, и на другия ден идват мутрите да те застраховат, т.е. “спасяват!”
Написах ЯСНО - ЦЯЛАТА схема КТБ е организирана “тЪпинг пойнт” БАНКОВА ПАНИКА с цел заграбване властта чрез “идване на СПАСИТЕЛИ-мутри-политици!
ПОДРЕТЕ ВСИЧКО И ЩЕ СВЕТНЕ хитряшката схема и ЗА КТБ и ЗА ПИБ!
От една година БГпроблемът е кой да e “БГ-СПАСИТЕЛ”, Навалица-мераци – то Боко, рИформатори, Протестърмрежи, то Барек, то ДПС, БСП-2, то АБВ, то тЪпинг пойнт, навалица-мноооого мерак, чак лигите им текат “БГ-СПАСИТЕЛИ” да стават!
Сриването на КТБ чрез банкова паника, изтегляне от 27май до 16-18юни на 860 млн от КТБ и пренасочването им в друга банка, изтегляне от БНБ на 57 млн по нареждане на Искров, БНБ-отказ на законно искане-КТБ за кредит при ЯВЕН ликвиден риск (банкова паника), после нова банкова паника вече към ПИБ, Местан 28май– мерак/избори, 11юни Консултсъвет – срок/избори/блокаж на правителство, ВСИЧКО е част от тЪпингпойнт схема- ЗАГОВОР за сриване на държавата и ОБЯВЯВАНЕ БАНКОВА ВАКАНЦИЯ, т.е. всички банки затварят, хората истерясват, пълен колапс на държавата, и т.н., и ИДВАТ «СПАСИТЕЛИТЕ»! Дори «викаха истерично» МВФ?!! (кой ли бе тоз истеричен спасител, а!??). Кои са СпасителиТЕ?!?!? е въпрос с неповишена трудност.
ИНАЧЕ КАЗАНО - след като не успяха с тъпани и вувузели, "разходки по жълти павета», окупация Парламент, вериги на Соф.университет, Цона, Иветка и всякаква паплач, НАКРАЯ НАЕХА консултанти - дадоха им «тЪпингПойнт-акъл» в една единствена точка - ФИНАНСОВ СРИВ... къде и как: ... умуваха, пак изчисляваха... и ЕВРИКА! – измислиха: банкова паника, първо КТБ, а после ПИБ.....
и ЗАДЕЙСТВАХА СХЕМАТА, първо: февр14 Протестърмрежа-доносКТБ, следва цепене Главпрокурор от ТV до ТV как лови бандюги в БНБ, повдигане на обвинения към подуправителя и блокаж на Банков надзор-БНБ. Все още НЕ Е ЯСНА РОЛЯТА на ИСКРОВ - дали той не е съдействал срещу подуправителя Банков надзор, много е вероятно..., на кого е слугувал с инфо и схеми на ПОЛИТИЦИ! и на кои политици!?!?.
НАЙ-ВАЖНОТО – защо БНБ отказва кредит по чл 33 от ЗаконаБНБ на КТБ при ЯВЕН ликвиден риск (банкова паника), - няма отговори. НЯМА ОТГОВОР и защо (данни на ББ) са дадени от БНБ 1 мрд подкрепа на «една банка», а на КТБ не са дадени.
Следва МВР Пикчърс - 4 патрулки с 10 полицая с по 2 пищака пред и в сградата на КТБ, и после хитра СТЪКМИСТИКА – «ама ние, МВР, бяхме за друго», ухаа! А Йовчев/ТV: «Няма риск за нацсигурност!», Каква нацсигурност, какви ПЕТ лева!!!
АЙДЕ БЕ - НАРОДЪТ ГЛУПАК
Народът не е ГЛУПАК, но ХИТРЯГИТЕ ГО бяха ИЗЧИСЛИЛИ, как ще ТРЪГНЕ по ОПАШКИ/КТБ, а готвещите се за БГСПАСИТЕЛИ – истерясваха за власт!
И схемата се приложи Не само за КТБ, веднага се приложи и за ПИБ, но там БНБ даде подкрепа-кредит по чл. 33 от Закона БНБ, а за КТБ нямаше такава подкрепа!
ГИГАНТСКА ПРЕСТЪПНА СХЕМА, в която КТБ е само мижав, но точно изчислен елемент - целта е сриване на държавата в битка за власт, лигите им течаха за власт...
А народа – кучетата го яли ...

16.07 2014 в 10:37

SPRETE DA NI ZANIMAVATE S GLUPOSTITE NA TOZI TUP BEZRABOTEN CHERVEN GUZ !
AKO BESHE SVESTEN, NIAMASHE DA E KOMUNIST !

16.07 2014 в 10:05

Г-н Кадиев, депозитите в банката са пасиви, а не активи. Кредитите са активи. Ако това работите гладен ще ходите.

16.07 2014 в 09:57

Кадийка, авно не си чел секретния доклад, изфабрикуван от ченгетата. Там се твърди, че в КТБ има налични 2 (ДВА) млрд ЛЕВА. Налични Кадийка...
Много е прав К. Тренчев като казва – това е инициирана банкова атака с определена цел. А целта е ясна- да ни спретнат банков ЦИРК, да ни набият в тъпите глави, че БГ трябва да се СПАСЯВА, И ДА ДОЙДАТ бг СПАСИТЕЛИТЕ. Главният кандидат за супер БГ спасител е Б. Банкянски, чак лигите му текат! Знаем мутренската схема – разбиват магазинчето, и на другия ден идват мутрите да те застраховат, т.е. “спасяват!”
Написах ЯСНО - ЦЯЛАТА схема КТБ е организирана “тЪпинг пойнт” БАНКОВА ПАНИКА с цел заграбване властта чрез “идване на СПАСИТЕЛИ-мутри-политици!
ПОДРЕТЕ ВСИЧКО И ЩЕ СВЕТНЕ хитряшката схема и ЗА КТБ и ЗА ПИБ (банката на МВР, където по данни на Б.Б. тези дни наляха 1 мрд лева!
Айде сИга да си отговорим КОЙ ЗА КОГО РАБОТИ – Станишка вече го няма, ам сЯ

16.07 2014 в 09:09

Г-н Кадиев-досега Вие сте единственият човек,който наистина следи нишката.....Жалко е,че няма хора в смешното ни правителство-настоящи и бъдещи,които да притежават вашите знания.Жалко наистина!