Кабинетът отдава 8 плажа на концесия за 20 години

OFFNews 02 ноември 2016 в 13:00 6622 0

Правителството открива процедури за предоставяне на концесия осем плажа – „Дюни-юг“, „Бургас-север“, „Обзор-юг“, „Поморие-централен“, „Къмпинг Оазис“, „Къмпинг Нестинарка“, „Свети Влас-изток“, „Нов плаж Свети Влас“.

Срокът на концесиите е 20 години, става ясно от решението на Министерския съвет. 

Предлаганият 20-годишен срок на концесиите е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж, съобщава правителствената пресслужба.

Процедурите се провеждат по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Концесионерите ще бъдат определени в резултат на конкурс, организиран от министъра на туризма и проведен от комисия, назначена от министър- председателя.

Критериите за формиране на комплексната оценка на офертите са: размер на ставката за роялти – с относителна тежест 50 на сто; най-ниска предложена цена за 1 чадъри 1 шезлонг в платена зона на морския плаж – с относителна тежест 40 на сто; предложение за подобряване на пешеходния достъп до морския плаж – с относителна тежест 10 на сто.

Размерът на минималното годишно концесионно плащане е определен съгласно приетата от кабинета методика. Определени са и съответни гаранции за участие в процедурите и са предложени банкови гаранции за концесионните плащания и доброто изпълнение на всички останали задължения по договорите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови