Йовчев сравни контрола на Цветанов с властта на БКП

Елица Мартинова 07 февруари 2014 в 12:59 2699 2

Цветан Цветанов

Снимка БГНЕС

"Върху всички СРС-та зам.-председателят на управляващата партия е имал контрол. Не само това - зам.-председателят на управляващата партия е имал пълен контрол върху репресивните функции. През този период никой не е можел да бъде задържан без знанието и одобрението на зам.-председателя на управляващата партия. Това не ви ли прилича малко на Чл. 1 от Комунистическата Конституция?" (Чл. 1 определя БКП като единствената "ръководна сила в обществото и държавата").

Това заяви в кулоарите на парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев по адрес на предшественика си Цветан Цветанов. Думите му дойдоха в коментар по внесения от ГЕРБ вот на недоверие заради политиките на правителството в сектор "Сигурност".

По думите на вицепремиера е имал пълен контрол над СРС-тата, а оттам - и върху организираната престъпност.

" Това означава, че по такива престъпления, свързани с организирана престъпност, при които доказването на вина много трудно може да стане без СРС-та, всички изследвания са били практически под контрол на политическа фигура", посочи Йовчев.

Той коментира още, че при сегашното управление вътрешният министър "няма идея кой се подслушва".

"Аз не чета оперативни дела и не чета справки от СРС. Има разпределение на функциите, което не дава възможност за цялостен контрол на министъра", отбеляза министър Йовчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!