Йотова: Президентът Радев умее да прави добри кабинети

OFFNews 20 август 2022 в 16:26 2308 8

Илияна Йотова

Снимка БГНЕС/Зара Русева

Илияна Йотова, вицепрезидент на РБ

 „Както знаете, президентът Радев умее да прави добри кабинети“, заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова и подчерта, че действията, които служебното правителство предприема за гарантиране на доставките на газ и на енергийната сигурност на страната, са безспорно стъпки в правилната посока.

Вицепрезидентът беше официален гост на тържествените чествания по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея, състояли се днес пред Паметника на свободата на връх Шипка.

По думите на Йотова освен провеждането на предстоящите избори, служебният кабинет има една много важна задача и тя е да върне стабилността и сигурността на българските граждани и да преведе българите през кризата по възможно най-лекия начин.

Илияна Йотова коментира вчерашното решение на Министерството на енергетиката относно и приемането на офертата за доставка на танкер с втечнен газ от Турция през октомври. Според нея това е решение, продиктувано от възможностите.

Предишният кабинет завеща една оферта, без да подготви инфраструктурата за нея и това, което в момента прави служебното правителство, е възможно най-малко пари да струва на българина повишаването на цените както на газта, така и на другите енергийни доставки, посочи тя.

Илияна Йотова заяви, че вярва не само на министъра на енергетиката, но и на целия Министерски съвет, че ще направят всичко възможно страната да премине възможно най-леко през предстоящите зимни месеци. Тя напомни, че кризата не се отнася само до България, а до цяла Европа и света.

Йотова изрази мнение, че днешните лидери трябва да спазват принципите на бойците за Освобождението на страната ни.

Немалко тревожни са опитите да се прекроява българската история, опити да се преосмислят и да се местят паметници. За мен това не е вятър на промяната, а променен вятър. Ако действително искаме българската история да се помни и да се предава от поколение на поколение и от човек на човек, не трябва да позволяваме подобна гавра с българските герои, заяви тя.

По думите на Йотова предизборната битка не е преставала през последните години. На въпрос относно атаките на някои партии срещу президентската институция Илияна Йотова отговори, че това е „може би защото нямат какво друго да кажат на българските граждани“.

Свободата на Шипка и паметта за героизма са нашето спасение и обединение, каза вицепрезидентът в приветственото си слово на тържествената церемония за честване на Шипченската епопея. 

Йотова подчерта, че най-важно е поколенията да не забравят, че ако един народ загуби историята си и не помни героите си, той е изгубен. Вицепрезидентът посочи, че 145 години на Шипка всичко е спокойно, „защото тези, които загинаха и дадоха живота си, за да я има България, завещаха на нас, на поколенията, на децата мир и свобода“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3650

7

ImBlack

20.08 2022 в 17:50

Някой хора в БСП явно не осъзнават, че БСП са една малка, но за сметка на това смаляваща се партия. Разцеплението, което вкарва кремълската резидентура, ще ги докара до маргинално живуркане.
Войната срещу Украйна ще довърши фашисткия режим в Кремъл!
За левите има един път и той е към Европа!

9347

6

Анализи

20.08 2022 в 17:32

Тази госпожичка е много далеко от позицията, която заема случайно. Основна движеща сила е да сме васални на Русия и против западните държави.Много е далеко от политическите анализи. А ако падне и някой кяр добре е дошъл . Така е възпитана, това ие в главата. Проблемът е, че част от българите такива избират.

3714

5

GB

20.08 2022 в 17:22

"Йотова: Президентът Радев умее да прави добри кабинети"

Мдааа.... добри за руzzия.

12073

4

IvanofRumen

20.08 2022 в 17:15

Точно този кабинет на преZидента е направен с любезното съдействие на господаря Путлер и обслужва интересите на герб, дпс и въZраждане. Лесно може да се види зависимоста на рашисткия льотчик от Кремъл.
#оставка

1730

3

Ivan

20.08 2022 в 17:12

Немалко тревожни са опитите да се прекроява българската история, опити да се преосмислят и да се местят паметници.
Йотова, това е време не да се прекроява историята, а да се прочете това, което е било и после заедно да решим: ще местим ли или няма да местим паметници. Лично аз, за 70 години съм бил свидетел и съм прочел много втнимателно, подробно нашата историята: Иречек, Стоянов, Раковски, Радев (не шушумигата, подреждач на кабинети и руский дворник!!!), Хаджийски, поп Кънчев, Коларов (именно др.Васил Коларов!!), Татищев и т.н. Тези паметници са не за местене, а за взривяване! Ако са ти на сърце-сложи си ги у двора или у хола! Днес, 2022 г. в центъра на Етрополе се издига бюст на главореза-престъпник и убиец Димитър Гръбчев!?!? Е...м ти и държавата в която мислехме, че сме измели комунистическите престъпници!!!

6386

2

Zlatko

20.08 2022 в 16:33

Резидента не прави нищо без да е инструктиран. Следва точни инструкции от покровителите си.

2550

1

alfakentavur

20.08 2022 в 16:33

Просто е. Ако умееше, нямаше основни фигури от по-предишния му служебен кабинет да се отцепят, да направят партия и малко след това да сте тотални опоненти и врагове.
Но на комунистическите наследници и путлерови мекерета логиката е враг Номе 1 на Тутранската селищна система и така нататък.