Йотова: Инициативният комитет, който ще ни издигне с Радев, ще бъде обявен скоро

Много лесно употребяваме думи като почтеност и промяна, обяви вицепрезидентът

OFFNews 20 септември 2021 в 12:42 1929 0

Инициативният комитет, който ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат, ще бъде готов и обявен скоро.

Не бихме искали да бъдем инструмент в ръцете на политическите партии, не това е духът на президентската институция, обяви в Свищов вицепрезидентът Йотова. По думите ѝ в инициативния комитет ще има хора от най-различни политически цветове с най-различни идеи и сред тях ще бъде и "цветът на България".  

През 2016 година Радев и Йотова бяха издигнати като кандидатпрезидентска двойка от ИК с председател покойния Стефан Данаилов, който бе зам.-председател на БСП. 

Много лесно употребяваме думи като почтеност и промяна, но те задължават много и носят след себе си много отговорности, коментира Йотова по повод официалното представяне на "Продължаваме промяната". Надявам се, когато тази партия стане част от новия парламент, да запомни онова, с което тръгна - да търси широка коалиция, защото почтени хора има в целия политически спектър, и да събере онези, които действително могат да създадат мощната алтернатива, за която говорим с президента вече четири години, посочи тя. "За промяна на страната в посока на това да се върне държавността, в посока на това да има законност, ред и справедливост за всички", добави Йотова, цитирана от БТА.

Според нея партията на бившите министри от служебното правителство ще привлече много млади хора и ще бъде по-скоро центристки ориентирана. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За политиката