Йончева: Обещал ли е Борисов военна помощ на Иракски Кюрдистан?

OFFNews 02 юни 2017 в 09:02 5549 3

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Защо премиерът Бойко Борисов се е срещнал с президента на автономната област Иракски Кюрдистан и какво е договорено на тази среща?

Това попита депутатът от БСП Елена Йончева от екрана на бТВ. По думите й, когато се провежда среща с лидер на ключов за стабилността регион, без да бъдат информирани българските медии, това поражда много съмнения. Йончева уточни, че е научила от кюрдските медии за срещата и се е обадила в МС. 

"Всъщност моето питане не е защо се е състояла такава среща – проблем е, че има съмнения точно какво се е договаряло на тази среща. Обещавали ли сме - както казват кюрдските медии - военна помощ? Както и бъдещата независимост на автономната иракска област Кюрдистан? Моето питане е дали това е вярно, каза още Йончева. 

Има съмнение за корупционна схема при строителството на оградата по българо-турската граница в района на Хасково – от река Тунджа до река Марица. При решение на правителството и отпускане на средства за двуредова ограда, в този участък от 21 км е построена едноредова”, разкри Елена Йончева. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

02.06 2017 в 11:36

Борисов не. Аз им обещах, в лично качество, след личен конфликт с Борисов.
Смятай че връзките между ЕС и КПК вървят през мене. Тия дни не съм се чувал с Йоджалан, само щото ми падна батерията, а къв ти е въпроса?

12094

2

дони

02.06 2017 в 10:17

Това е агенция "Елена каза" и определено е агенция за фалшиви новини! Такава безпомощност лъха от всичко, което говори тази жена, че се чудя защо не си стои в къщи да си гледа детето....

16008

1

Nik68

02.06 2017 в 09:29

Поредното изказване на Йончева в стил една жена каза. Може ли да се вяврва на една нейна дума, след големите й приказки че ще съди Борисов по време на предизборната кампания, стигна до никъде. В президентството я изттрая г-н Радев по-малко от месец, но по въпроса се мълчи. Сега тръгнала да прави предположения. Ако всеки правещ предполоижения политически труп го показваха по телевизията и му обръщаха внимание медиите докъде и докога?