Задкулисно са правени договорки за правителството, смята Елена Йончева

OFFNews 04 май 2017 в 08:58 6785 3

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Задкулисно са правени договорките за новото правителство, заяви говорителят на парламентарната група на БСП Елена Йончева по БНР.

Според нея възможността в коалиционното споразумение да се отстояват различни политики дава възможност да се търсят плаващи мнозинства. „Така че в парламента ще има задкулисни договорки, може би и купуване, приобщаване на гласове. Затова смятам, че съставеното правителство ще бъде правителство на задкулисните договорки”, каза Йончева. Тя даде пример с вчерашния отказ на мнозинството да подкрепи създаването на комисия за нарушенията в АПИ въпреки съмненията за корупция.

Оставам с впечатлението, че се търсят места за конкретни хора, каза Йончева по повод министерския пост на Лиляна Павлова, която ще отговаря за българското председателство на Съвета на ЕС.

Тя определи като странно предложението Екатерина Захариева да стане външен министър. "Тя няма абсолютно никакъв досег с дипломацията", заяви Йончева и подчерта, че точно сега отношенията на Балканите са изключително деликатни и много напрегнати.

Тя подложи на съмнение и правилността на избора невлязлата в парламента заради преференциален вот Цецка Цачева да стане правосъден министър. Йончева припомни изказването на бившия председател на Народното събрание, която обяви края на съдебната реформа и каза, че националният интерес е над отделните човешки права, Йончева коментира, че ако един правосъден министър в Западна Европа каже подобна реплика, едва ли ще има политическо бъдеще.

За говорителя на ПГ на БСП бъдещият земеделски министър Румен Порожанов е "скандална фигура". Тя припомни, че той е бил изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” и е проверяван от ДАНС. Докато той беше директор след одит на ЕС бяха спрени милиони евро по програми. Около него има много въпроси без отговори, каза Йончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

3

Nik68

02.06 2017 в 09:33

От небето ли пада Йончева. Май да. Та тя си абсолютен дилетант в политиката и умира като политик, преди да е станала такъв.

29217

2

Лопе де Вега

04.05 2017 в 10:48

Бокер тов, Елияху а нави! Санким досега никога не са правени тайни пазарлъци и кандърми. Нали кукловодите не се показват пред народа? Начи - подмолно, тайно, скрито се прави заверата. А?

Поздрав!