Изселническа организация в Турция призова за мобилизация за вота в България

OFFNews Последна промяна на 11 октомври 2019 в 22:25 3397 0

Изселническа организация, Турция

Снимка FB

Конфедерацията на балканските и румелийските турци в Турция прояви загриженост за местните избори у нас и призова за пълна мобилизация за вота.

Зам.-председателят на тази изселническа организация Ерол Улу разпространи свое изявление до турските медии, в което подчертава надеждата си, че вотът ще премине спокойно и успешно.

„Както във всяка страна, така и в България местните избори са много важни. Затова трябва всички избиратели, независимо дали се намират в Турция или някъде в европейските страни, да се завърнат в България и да гласуват“, посочва изселническият лидер.

Той допълва, че на 27 октомври до урните ще отидат 3, 5 милиона избиратели.

Улу уточнява, че е посещавал страната ни и се е срещал с много кметове и съветници, които работят в различните области, в социалния и културния сектори, и „винаги помагат на нашите сънародници, на подкрепата на тези наши приятели разчитаме и сега“.

„Така и нашите млади братя и сестри, които идват след нас, ще разчистят пътя си. Очакваме изборите да преминат спокойно, в мир и сплотеност“, пише изселническият лидер, отговорен за връзките с медиите.

Същевременно редица издания в южната съседка акцентират на изявлението на премиера Бойко Борисов от днес във връзка с предупреждението на Ердоган за възможното отваряне на границите, при което 3, 6 милиона бежанци ще залеят Европа.

„Българският премиер Борисов подкрепя Турция“, „България: Ако Турция отвори границите, няма да можем да спрем бежанците“, „Бомбастично изявление на българския премиер!“ са най-често срещаните заглавия в турските медии.

„Българският премиер, който прави впечатление с подкрепата си за Ердоган при всеки възможен случай, коментира предупреждението на президента за евентуалното отваряне на границите и възможността 3, 6 милиона бежанци да тръгнат към Европа. Българският министър-председател подчерта, че докато Европа е против Ердоган, той единствен стои до него“, пише в една от публикациите.

Цитиран е и Борисов от видеото му във Фейсбук, в което той казва: „България и Турция са в много добри съседски отношения. Когато имаше напрежение между Турция и ЕС, аз помагах на Ердоган. Когато Европа в много случаи беше против Ердоган, само аз бях до него“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови