Изборите в Смолян: Кметът Мелемов се бори за 4-ти мандат

OFFNews 29 септември 2023 в 15:21 1285 0

Смолян

Снимка Архив

Смолян

В Смолян на местните избори ще участват основно ветерани.

След 12 години управление настоящият кмет на Смолян от ГЕРБ Николай Мелемов ще се бори за четвърти мандат. Кметът на Мадан Фахри Молайсенов (ДПС) също излиза на битка за четвърти пореден мандат, а градоначалникът на Златогорад Мирослав Янчев (ГЕРБ) - за пети.

Движение "Нашият град" издига в Смолян бившия областен управител по време на служебните правителства Стефан Сабрутев. Той е подкрепен и от Инициативен комитет "Бъдеще за Смолян". 52-годишният Сабрутев е бизнесмен, бил е общински съветник и два пъти кандидат за кмет на БСП, но и двата пъти губи на балотажа от ветерана Николай Мелемов. На тези избори БСП обаче подкрепя друг кандидат.

Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" издига депутата Михал Камбарев. Той бе депутат от Смолянска област и в предходните два парламента. В 49-ото Народно събрание той оглави Комисията по превенция и противодействие на корупцията.

"Възраждане" предлагат за кмет Ивайло Василев - студент по биология в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и бивш републикански шампион по брейк танци.

От ДПС издигнаха Минчо Симов, който се занимава с строителство в семейна фирма.

БСП номинираха Иван Френкев, който за кратко той беше председател на Комисията за защита на потребителите. От 2019 г. е общински съветник от квотата на БСП.

Местната коалиция "Новото време" издигна полковник Димитър Кацаров. Има и още един кандидат за кмет на Смолянска област - Мирослав Фисински от партия "Български гласъ".

Общо 14 листи за общински съветници са регистрирани в Общинска избирателна комисия (ОИК) Смолян, както и общо 50 кандидати за кметове на 23 села с жители над 300 души. 32 192 са избирателите в община Смолян, които ще могат да пуснат своя вот в 89 секции, сочат данните на ОИК.

Кандидат-кметовете в Смолян са общо осем:

Николай Мемелов: ГЕРБ

Стефан Сабрутев: Нашият град

Михал Камбарев: Продължаваме промяната - Демократична България

Ивайло Василев: Възраждане

Минчо Симов: ДПС

Иван Френкев: БСП

Димитър Кацаров: Новото време

Мирослав Фисински - Български гласъ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика